دانشمندان با مطالعه تخم قورباغه به سرعتی دست یافتند که سلولها بر اساس آن خود را میکشند تا به عملکرد بهتر اندامها کمک کنند. با مجله دلتا همراه ما باشید تا با کشف سرعت مرگ و مرگ سلول آشنا شوید.
دو زیستشناس دانشگاه استنفورد موفق به کشف پدیدهای به نام سرعت مرگ سلولها یا یاختهها شدند. این کشف به دانشمندان کمک میکند با دانستن سرعت مرگ به دانستنیهای کاربردی بسیار جذابتر دست یابند. بر اساس آنچه کشف شد، سرعت مرگ سلولها ۳۰ میکرومتر در دقیقه است.
کاربردهای کشف سرعت مرگ
یکی از مهمترین کاربردهای کشف سرعت مرگ سلولها در درمان بیماران مبتلا به سرطان است. پزشکان میتوانند با روشهای علمی سلولهای سرطانی را تشویق کنند خودشان را بکشند. از سوی دیگر، در افراد در خطر ابتلا به بیماری آلزایمر یا فراموشی پیشرونده هم میتوان جلوی مرگ سلولها را گرفت.
مطالعه تخم قورباغه
این دو داشمند با مطالعه تخم قورباغه سرعت مرگ سلول را اندازه گرفتند و به نرخ آپوپتوز دست یافتند؛ خزان یاختهای (آپویتوز) به خودکشی سلولها یا مرگ برنامهریزیشده سلولها گفته میشود که بر اساس آن، سلولها خودشان را از بین میبرند تا به عملکرد بهتر اندامها کمک کنند.
مرگ یاختهها در بیشتر موارد به نفع انسان است و هر انسان میانگین روزانه ۵۰ میلیارد سلول از دست میدهد و مشکلی با این ماجرا ندارد.
البته یاختهها هم گاهی سردرگم میشوند؛ مثل اینکه شما به سلولی نیاز ندارید و میخواهید از دستش راحت شوید اما همان اطراف پرسه میزند و نمیمیرد. از این رو، اگر انسان با روند مرگ سلولی آشناتر شود، دخالتهای پزشکی میتواند تاثیرگذارتر باشد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چرا در خواب صدایی نمیشنویم؟ را بخوانید.
ناشناس
۸ دی ۱۴۰۰ در ۸:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ مهر ۱۴۰۰ در ۶:۱۳ ب٫ظ
عالی
فاطمه یزدیان
۱۸ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۴۶ ق٫ظ
سپاس
ناشناس
۱۹ شهریور ۱۴۰۰ در ۵:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ شهریور ۱۴۰۰ در ۹:۴۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ شهریور ۱۴۰۰ در ۰:۵۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۸:۲۵ ب٫ظ