زمانی که مهریه عندالاستطاعه مشخص میشود نخست باید ثابت شود که مرد توانایی پرداخت آن را دارد، اما در خصوص مهریه عندالمطالبه مرد محکوم به پرداخت مهریه شده و با توجه به شرایط باید آن را بپردازد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع حکم جلب بابت مطالبه مهریه میپردازیم.
قانون وصول مهریه
میزان مهریه توافق شده در سند ازدواج معتبر است و امکان مطالبه آن نیز وجود دارد ولی تنها تا ۱۱۰ سکه امکان صدور جلب وجود دارد.
مرد با نپرداختن باقیمانده و مازاد ۱۱۰ سکه جلب نخواهد شد و زن باید بتواند اموالی از شوهر به دادگاه معرفی کند و در صورتی که شوهر مالی نداشت، در غیر این صورت وی را نمیتوان جلب و ممنوعالخروج کرد.
در خصوص مدت پروسه و روند رسیدگی نمیتوان مدت مشخصی را تعیین نمود و مدت آن بستگی به اوقات رسیدگی دادگاه، حضور مرد در دادگاه، فرایند توقیف اموال مرد و اجرای حکم دارد.
حکم جلب مهریه
در پروندههای حقوقی دستور جلب فقط جهت ادای دین محسوب شده و مجازات تلقی نمیشود.
متعاقب اینکه زن جهت مطالبه مهریه شکایت نمود و حکم محکومیت مرد را گرفت ابتدا باید مالی از مرد معرفی نماید، در صورتی که مرد مالی نداشته باشد و یا اینکه زن مالی از وی نشناسد پس از احضار بدهکار به دادگاه و در صورتی که وی در دادگاه حاضر نشود دستور جلب وی صادر میشود.
نکته حائز اهمیتی که وجود دارد این است، تنها زمانی که حکم قطعی صادر شده باشد میتوان درخواست جلب وی را صادر کرد.
در قانون جدید مهریه، برخی به اشتباه گمان میکنند که اگر مهریه همسر مثلا ۵۰۰ سکه طلا باشد، مردان تنها ملزم به پرداخت ۱۱۰ سکه طلا خواهند بود و مابقی بخشیده میشود، در حالی که قانون مهریه جدید در جهت حبسزدایی و کمتر کردن آمار زندانیان مهریه، تصویب شده است.
به همین منظور تنها تا سقف ۱۱۰ سکه، محکومیتهای مالی اجرا میشود و مرد میتواند برای پرداخت مابقی مهریه درخواست تقسیط بدهی را ارائه دهد. این مقدار تقسیط شده میتواند با تعیین میزان و شرایط اقساط توسط دادگاه، به زن پرداخت شود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب نحوه قسطبندی کردن مهریه را مطالعه کنید.
ناشناس
۹ مرداد ۱۴۰۰ در ۱:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۴ مرداد ۱۴۰۰ در ۳:۱۶ ب٫ظ
واقعا عالی وکاربردی
ریحانه شیشه گر
۴ مرداد ۱۴۰۰ در ۴:۳۳ ب٫ظ
ممنون که ما رو همراهی میکنید.