مشاعات ساختمان به بخشهایی گفته میشود که همه اهالی در آن سهم دارند اما حدومرز این سهم برای هیچکس مشخص نیست. در این مطلب از مجله دلتا به قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان میپردازیم.
آیا نمای آپارتمان جزو مشاعات ساختمان محسوب میشود؟
بدون شک نمای آپارتمان جزو بخشهای مشاع آن محسوب میشود و قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان را شامل می شود.
هیئتوزیران دربند «ح» ماده چهار آییننامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها، نمای خارجی ساختمانها را جزو قسمتهای مشاع ذکر کرده اند.
این قانون بهروشنی توضیح میدهد که هرکسی که در یک واحد آپارتمانی زندگی میکند نسبت به نمای ساختمان خود مسئول بوده و بههیچعنوان نمیتواند بهصورت مستقل برای تغییر در نمای ساختمان خود تصمیم بگیرد.
طبق ماده ۹ قانون تملک آپارتمانها: ”هیچیک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که مرئی و منظر باشد، بدهند.”
قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان
- هر مالکی آزاد است که با رعایت قوانین مربوط به نقشه ساختمان و شهرداری، عدم ایجاد آلودگی صوتی، عدم دخل و تصرف در مشاعات، داخل واحد آپارتمان خود تغییرات ایجاد کند.
- ایجاد هر تغییری در قسمتهای مشترک ساختمان بر اساس تفاهمی که بین مشترکین و صاحبسهمان آن به وجود میآید، صورت میگیرد.
- هیچیک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که از بیرون قابل مشاهده است بدهند.
برخی تغییرات میتواند با موافقت اکثریت صورت پذیرد، مانند شکل در یا سردر یا نمای خارجی
همین قوانین دقیق به ساکنین ساختمان اجازه میدهد درصورتیکه با یکدیگر به تفاهم و اجماع نظر رسیده باشند سر در یا نمای خارجی ساختمان را تغییر دهند.
تغییرات داخلی با ممنوعیت قانونی همراه نیست مشروط بر اینکه در دید عمومی نباشد
همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کردیم اگر فردی بخواهد درون واحد آپارتمانی خود تغییرانی ایجاد کند در این امر آزاد و مختار است.
البته این تغییرات بههیچعنوان نباید به بیرون از محیط داخلی ربطی داشته باشند. مثلاً تغییر درب ورودی هر واحد آپارتمان جزو این قانون نیست، به این دلیل که درب ورودی از بیرون واحد دیده میشود و روی زیبایی راهرو و یکدست بودن آن تأثیر منفی میگذارد.
ممکن است برخی تغییرات کلی در نمای ساختمان نیاز به مجوز شهرداری داشته باشد.
این نکته نیز قابل ذکر است که تمامی آنچه بهعنوان قانون تغییر در نمای ساختمان بدان اشاره میشود مربوط به تفاهم داخلی ساکنین آپارتمان نیست.
ایجاد برخی از تغییرات در نمای ساختمان منوط به کسب اجازه از شهرداری میشود. در حقیقت شهرداری برای ایجاد تغییرات کلی در نمای ساختمان قوانینی دارد که ساکنین یک آپارتمان تنها با رعایت آن و اخذ مجوز میتوانند اقدام به انجام آن کنند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی در این زمینه، تعیین خسارت قرارداد ملکی چگونه است؟ را مطالعه کنید.
میهن راپل
۱۳ فروردین ۱۴۰۲ در ۲:۵۵ ق٫ظ
بسیار عالی توضیح دادید راجع به تغییر نمای ساختمان.
جهان فرود هم تویحاتی داد که اصلا جامع نبود ولی شما بسیار عالی توضیح دادید.
بیزمت راجع به ریزش سنگ نما هم بنویسید.
ریحانه شیشه گر
۱۴ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۱۳ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما. حتما در این باب مطلبی را منتشر خواهیم کرد.