یکی از مهمترین چیزها در مورد چگونگی سالم و جوان ماندن هنوز به شکل یک سوال باقی مانده است. در این مطلب از مجله دلتا درباره انواع پیری صحبت خواهیم کرد.
چهار الگوی پیری و اثرات آن روی بدن
فرآیند پیری از طرق مختلف روی افراد تاثیر میگذارد. محققان روی ۱۰۶ فرد سالم بین سنین ۲۹ تا ۷۵ سال مطالعه کردند و نمونههای مدفوع و خون آن ها را مورد آزمایش قرار دادند. نتیجه این آزمایش این بود که انواع پیری در افراد مختلف متفاوت است.
به همین دلیل است که افراد به شکلهای متفاوتی پیر می شوند. زمانی که سنتان بالا می رود، ممکن است با مشکلات زیادی از لحاظ جسمی مواجه شوید اما افراد مختلف تجربه متفاوتی در این زمینه دارند.
به طور کل ۴ نوع پیری وجود دارد که باعث ایجاد چهار نوع مشکل خواهد شد یا بهتر بگوییم بدن از ۴ طریق شروع به پیری میکند که شامل : متابولیسم، سیستم ایمنی، کبد و کلیه. البته ممکن است این مشکلات از این تعداد بالاتر باشد. هر کدام از این مشکلات روی قسمتهای مختلفی از بدن تاثیر میگذارد.
تاثیر فرآیند پیری بر روی قسمتهای مختلف از بدن
دانشمندان قسمتهای مختلف بدن را هنگام بالا رفتن سن بررسی کردند و به نتایج زیر رسیدند:
نوع پیری که مربوط به اختلال متابولیک میشود، معمولاً باعث میشود که افراد بعد از بالا رفتن سن دچار بیماریهایی مثل دیابت شوند.
- در نوع کبدی، مشکلات بیشتری برای بیماریهای کبد ایجاد میشود.
- پیری که مربوط به سیستم ایمنی میشود، باعث میشود افراد بیش از بقیه در معرض اختلالات سیستم ایمنی و التهابات قرار بگیرند.
- پیری مربوط به کلیه، باعث افزایش خطر در بیماریهای کلیوی میشود.
روش جلوگیری از فرآیند پیری
چنانچه گفته شد شما اول از همه باید نوع پیری خود را بشناسید سپس عادات خود را تغییر دهید. همچنین میتوانید یک راه مناسب برای تمرین کردن و دوری از انواع خاص غذاها استفاده کنید. اگر نوع پیری خود را بدانید، میتوانید فرآیند پیری را آهستهتر کنید.
ممکن است نوع پیری شما ترکیبی باشد
تیم تحقیقاتی همچنین به این موضوع اشاره کردهاند که شاید شما بیش از یک نوع پیری داشته باشید. در چنین حالتی ممکن است با مشکلات سلامتی زیادی به صورت ترکیبی مواجه شوید. این تحقیقات بسیار مهم است زیرا میتوانید متوجه شوید که چگونه زندگی خود را آسان تر پیش ببرید و از شر مشکلات جسمانی خلاص شده و روی جوان ماندن خودتان تمرکز کنید.
سبک زندگی نمیتواند نوع پیری را تشخیص دهد
همچنین یکی از یافتههای این مطالعات این است که در طول دو سال آزمایش، محققان متوجه شدند که شرکت کنندگانی که تمایل به تغییر نوع پیری خود ندارند، بعد از تغییراتی در سبک زندگی مثل رژیم غذایی، باعث شدند که سرعت فرآیند نوع پیری شان کاهش پیدا کند. به این معنا که با سرعت کمتری پیر میشدند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب مضرات شام نخوردن را بدانید را بخوانید.
ناشناس
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۲:۰۷ ق٫ظ
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۳۲ ق٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۸ ق٫ظ
سلام من ۶۵سال ولی کمی از فراموش کارشدهم چکارکنم
سارا امیرانی
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۹ ب٫ظ
سلام و ارادت، خدا شما رو حفظ کنه. از مواد خوراکی مانند کنجد و کندر می تونید استفاده کنید. از حل جدول و …هم می تونید برای تقویت حافظه کمک بگیرید.
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۵ ق٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۱۹ ق٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۰:۴۳ ق٫ظ
بسیاربرنامه عالی ومتنوع استهغ۴⁴۴
سارا امیرانی
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۹ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۲۸ ب٫ظ
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۳۵ ب٫ظ