استرس چیست؟

۳
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
همه ما می‌دانیم که استرس مضر است و عوارض استرس بر جسم و روان ما چیست. از حمله قلبی گرفته تا سفید شدن موها.اما در فرهنگ پرمشغله امروزی، استرس چیزی است که اکثر ما بیشتر اوقات آن را درون خود احساس می‌کنیم.
عوارض استرس

هنوز هم اکثر ما نمی‌دانیم منابع استرس چیست و از چه روش‌هایی بدن ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مطلب به عوارض استرس اشاره خواهیم داشت. با مجله دلتا همراه باشید.

استرس چیست؟

استرس می‌تواند به معنای ترشح مزمن و مداوم هورمون کورتیزول باشد. کورتیزول اصلی‌ترین هورمون استرس است که از طریق غدد فوق کلیه ترشح می‌شود. یا می‌تواند به این معنی باشد که بدن شما دیگر حتی قادر به ترشح مداوم کورتیزول نیست و برای تأمین سوخت، به پالس‌های کوتاه مدت آدرنالین اعتماد می‌کند!

عوارض استرس چیست؟

کورتیزول دارای یک ریتم طبیعی ۲۴ ساعته است. طبق این ریتم، در حوالی صبح، بالاترین میزان را دارد و در طول روز به آرامی کم می‌شود تا در زمان خواب، کمترین مقدار را می‌یابد. هورمون ملاتونین دقیقا ریتم مخالف کورتیزول را دارد.

وقتی استرس داشته باشید، ممکن است میزان کورتیزول، در طول روز، هر مقداری خارج از این ریتم باشد. این موضوع باعث می‌شود انرژی شما تحلیل برود و می‌تواند باعث شود میل شدیدی به مصرف قند، نشاسته یا کافئین داشته باشید تا حس بهتری پیدا کنید.

  •  ولع مصرف مواد غذایی

استرس هم باعث نوسان قند خون می‌شود و هم از نوسان قند خون ناشی می‌شود و نتیجه این نوسانات، ایجاد ولع به مصرف غذا است.

با نوسانات بسیار زیاد قند خون، مدیریت اشتها، ولع مصرف و مدیریت سطح انرژی بسیار سخت خواهد شد، در نتیجه به دنبال غذا خواهید بود تا احساس بهتری داشته باشید.

ولع مصرف مواد غذایی

  • اتفاقاتی که در عادت ماهانه خانم‌ها می‌افتد

کورتیزول و هورمون‌های جنسی، همگی از هورمون‌های پیش‌ساز تشکیل می‌شوند. هورمون DHEA و هورمون پروگنولون، هنگامی که تحت استرس زیاد هستید، به کورتیزول اختصاص داده می‌شوند و در نتیجه ترشح هورمون‌های دیگر با اختلال مواجه می‌شوند، مثلا پروژسترون کمتر ترشح می‌شود. چرخه عادت ماهانه طولانی‌تر می‌شود و علائم PMS شدت می‌یابد.

اگر به مشکلات مربوط به انسولین نیز مبتلا باشید، علائم تستوسترون بالا و پروژسترون پایین را مشاهده خواهید کرد. از جمله این علائم می‌توان به جوش صورت و مشکلات مربوط به مو (مانند رشد موهای تیره و ضخیم در مکان‌های ناخواسته و ریزش مو) اشاره کرد.

  • احساس سنگینی

احتمالا می‌دانید که استرس می‌تواند در افزایش چربی نقش داشته باشد. البته شاید ندانید که افزایش ناگهانی و کوتاه در کورتیزول در واقع به چربی‌سوزی کمک می‌کند. مشکل اصلی این است که مقدار زیادی کورتیزول، به علاوه مقدار زیادی انسولین، باعث ذخیره مقدار زیادی چربی (بخصوص در ناحیه میانی بدن) می‌شود. در صورت پرخوری با کربوهیدرات مانند بسیاری از غذاهای حاوی شکر و نشاسته که اشتیاق زیادی به مصرف آن‌ها دارید، انسولین زیادی در جریان خون شما آزاد خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «چرا سکسکه می‌کنیم؟» را در مجله دلتا بخوانید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۱۸ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۵۵ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۵:۱۰ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…