موجودات زنده‌ در بدن انسان!

۶
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
بدن انسان مانند یک جنگل، انواعی از ارگانیسم‌ها و موجودات کوچک را در خود جای داده است.
موجودات زنده‌ در بدن انسان

بدن انسان مملو از میلیون‌ها ارگانیسم کوچک مثل انواع باکتری‌، ویروس‌، قارچ‌ و حتی حیوانات میکروسکوپی است. در مجله دلتا به بررسی موجودات زنده‌ در بدن انسان می‌پردازیم.

باکتری‌های روی پوست صورت

پوست بدن یکی از مهم‌ترین محافظان در برابر تهدیدهای بیرونی است. باکتری‌هایی که روی پوست زندگی می‌کنند، مانند نگهبان هستند. سلامت کلی پوست به تعادل میان سلول‌های پوستی و میکروب‌های روی آن بستگی دارد.

میکروب‌های درون بینی

بینی و دهان مانند پوست بیش از هر نقطه دیگر بدن، در معرض محیط بیرون قرار دارند. در هر لحظه میکروب‌های زیادی به آن‌ هجوم می‌آورند. اما سیستم پیشرفته‌ای وجود دارد که در صورت ورود موجودات مضر، آن‌ها را از بین می‌برد.

میکروب‌های بد بوی درون دهان

بعد از روده، بیشترین انباشت میکروب‌ها در حفره دهان است. اگر دندان‌ها را به طور منظم مسواک نمی‌زنید، روی آن زیست لایه‌ای از باکتری‌ها به ضخامت ۳۰۰ سلول بوجود می‌آید. طبق ارزیابی‌ها، هزار نوع باکتری می‌توانند در دهان ما زندگی کنند.

باکتری‌های روی دست 

دست‌ها یکی از ابزارهای ما برای کشف دنیای اطراف‌مان هستند. به همین دلیل پیوسته در معرض ارگانیسم‌های محیط بیرون قرار دارند. هر بار سر خود را می‌خارانید یا انگشت‌ را در دهان‌ فرو می‌کنید، ارگانیسم‌ها را منتقل می‌کنید. کارشناسان معتقدند شستن چند باره دست‌ می‌تواند به خلاص شدن از این باکتری‌ها کمک کند.

باکتری‌های درون روده

دست کم ۴ هزار باکتری در روده‌ وجود دارد که به گوارش، ایمنی و سلامت کلی بدن کمک می‌کنند. عمده‌ترین این باکتری‌ها فیرمیکوت‌ها و باکتروئیدها هستند. این ارگانیسم‌ها به تجزیه کربوهیدرات‌ها کمک می‌کنند و مواد مغذی ضروری مثل ویتامین‌های B و K تولید می‌کنند. زیاد بودن تعداد باکتری‌های مفید روده به دفع باکتری‌های مضر کمک می‌کند.

باکتری‌های درون روده

انگل درون مغز

مغز انسان معمولا به دلیل برخورداری از یک سد خونی، عاری از میکروب‌های دیگر نقاط بدن است. سد خونی مغز، نوعی سیستم تصفیه است. این سیستم به مغز امکان آن را می‌دهد تا خون مورد نیازش را بدون خطر عفونی شدن دریافت کند.

اما ارگانیسم‌هایی نیز وجود دارند که می‌توانند سد خونی را دور بزنند. یکی از شایع‌ترین آن‌ها توکسوپلاسما گوندی، نوعی انگل است که در مغز حدود ۸۴ درصد افراد زندگی می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر مطلب «تماس با بیگانگان فضایی، ایده وحشتناکی است!» را بخوانید.

۶ دیدگاه

  1. علی قلی پور

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۵۵ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۴ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۳۷ ق٫ظ

  4. ناشناس

    ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۴۹ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۳:۳۱ ب٫ظ

  6. ناشناس

    ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۲:۳۷ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…