روستای حیله ور با معماری منحصربهفرد و خاص خود یکی از جاهای دیدنی اسکو است. این روستا با وجود آن که در نزدیکی روستای صخرهای و معروف کندوان قرار دارد، ناشناخته باقی مانده است. اگر دوست دارید با حیلهور آشنا شوید، در این روستاگردی با مجله دلتا همراه شوید.
روستای حیلهور کجاست؟
نام شهر اسکو با نام روستای معروف کندوان پیوند خورده است. روستایی با معماری چشمگیر که بسیاری از افراد در سفر به استان آذربایجان شرقی، حتما سری به آن خواهند زد. اما شاید کمتر کسی باشد که تاکنون نام حیلهور را شنیده یا آن را دیده باشد. یکی از دلایل گمنامی این روستا مخفی بودن آن از دید رهگذران و گردشگران است.
روستای تاریخی و تماشایی حیلهور در ۴۴ کیلومتری جنوب غربی تبریز در استان آذربایجان شرقی و در شهرستان اسکو واقع شده است. اسکو از مناطق دیدنی این استان است که از سمت شمال با شهرستان شبستر، از سمت شرق با تبریز، از سمت غرب با دریاچه ارومیه و از سمت جنوب با شهرستان آذرشهر هممرز است. حیلهور در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی این شهر قرار دارد.
چرا به این روستا حیلهور میگویند؟
روستای حیله ور روستایی است که در در دل زمین کنده شده است. در این روستا زاغههایی زیبا وجود دارند. این خانهها در نگاه اول قابل دیدن نیست و شاید برای همین استتار و مخفی بودن به حیلهور معروف شده است. علت این مخفی بودن، پنهان ماندن از دید دشمنان و بیگانگان است.
حیلهور، روستایی در دل زمین
مردمان حیلهور، خانههایشان را در میان رسوبات آتشفشانی و در دل زمین کندهاند. تخمین زده میشود حدود ۲۰۰ خانه در این روستا وجود دارد، اما بسیاری از آنها در زیر سیلابها مدفون شدهاند. همین قرارگیری موجب شده است تا در زمان بارندگی آب وارد بخشهای مختلف روستا شود و به مرور زمان، خانهها را پر از گل و لای کند. تاکنون حدود ۵۵ خانه، تخلیه شده و در معرض بازدید گردشگران قرار گرفته است.
روستای حیلهور متعلق به چه دورانی است؟
بر اساس قطعه سفالهایی که در اطراف روستای حیله ور پیدا شده است، میتوان تخمین زد از قرن ۷ تا ۱۲ هجری قمری یعنی از دوره ایلخانی تا عصر صفوی، حیات در آن وجود داشته است.
چرا روستای حیلهور متروک شد؟
احتمال میرود علت ترک این روستا، حمله مغولان باشد که در قرن هفت هجری قمری اتفاق افتاد. با این حمله، مردمان حیلهور برای حفظ جان خود به صخرههای قابل دفاع کندوان که در نزدیکیشان قرار داشت، پناه بردند و تجربه کندن خانه در دل زمین را اینبار در صخره استفاده کردند و روستای کندوان شکل گرفت.
پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر حمام شاهزادهها ساخته دست بیبی شهربانو را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۶ دی ۱۴۰۰ در ۱:۰۲ ق٫ظ
رحمن
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۵:۰۵ ب٫ظ
باسلام خیلی خوبه که مردم ایران از این جاهای دیدنی اطلاع داشته باشند و اگه خواستند سفری به این تفریحگاه ها بکنند حد اقل این جاهای دیدنی رو بشناسند و به اطلاعات شوم اضافه بشه
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۴:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۴:۴۰ ب٫ظ
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۴:۰۷ ب٫ظ
بیات
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۴:۰۵ ب٫ظ
بسیار عالی بود
آذر
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۳:۵۱ ب٫ظ
جالب بود ممنون
عبدالحمید
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۳:۲۱ ب٫ظ
جالب بود
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۳:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۴ شهریور ۱۴۰۰ در ۱:۵۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۲۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۰ ق٫ظ
ایران من
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۵۱ ب٫ظ
چه جالب
زهرا توانا
۲۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ
سپاس از همراهیتون
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۲۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۶ ق٫ظ