قره کلیسا، قدیمیترین کلیسای جهان است که در شهر چالدران قرار دارد. قره کلیسا نه تنها در بین ارامنه ایرانی بلکه در میان مسیحیهای کشورهای دیگری همچون سوریه، لبنان، هلند، اتریش و فرانسه و ارمنستان مهم تلقی میشود تا جایی که در مراسمهای دینی خود از راههای طولانی به قره کلیسا میآیند تا در این مکان مقدس به دعا و عبادت بپردازند. همراه مجله دلتا باشید تا با قدیمی ترین کلیسای جهان آشنا شوید.
قدیمی ترین کلیسای جهان کجاست؟
قره کلیسا که با نام کلیسای تادئوس مقدس هم شناخته میشود، در استان آذربایجان غربی قرار دارد. برای تماشای قره کلیسا، باید به ۲۰ کیلومتری شمال شرقی چالدران بروید و قره کلیسای قدیمی را نظاره کنید. این کلیسا در سال ۲۰۰۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی ایران است.
چرا به قره کلیسا، کلیسای تادئوس میگویند؟
تادئوس یکی از حواریون مسیح بود که در تبلیغ آیین مسیحیت به کشورهای مختلف سفر میکرد. زمانی که وی به منطقه جنوب فلات ارمنستان رفت، پادشاه ارمنستان و دخترش را به همراه چندین هزار نفر دیگر به آیین مسیحیت دعوت کرد.
در ابتدا پادشاه به مسیحیت پیوست اما پس از مدتی از آیین مسیحیت روی برگرداند و دستور داد هر کسی که این دین را پذیرفته است به قتل برسانند. در این میان، وی دختر خود را نیز به قتل رساند و تادئوس نیز به شهادت رسید. برخی اعتقاد دارند که قره کلیسا به زبان ترکی نامگذاری شده و به معنای کلیسای سیاه است، اما زبان آذری در آن زمان، زبان آذری باستانی بوده است و واژه «قره» در آن به کار نمیرفت.
قدمت قره کلیسا
از آنجایی که قره کلیسا، قدیمیترین کلیسای بجا مانده در جهان است، قدمتی طولانی دارد. این کلیسا در سال ۴۳ میلادی ساخته شد. تادئوس پیش از شهادتش، ۳۵۰۰ نفر را به آیین مسیحیت دعوت کرد و بعد از تلاشهای فراوان به شهادت رسید.
معماری قره کلیسا
قره کلیسا با معماری بازلیک ساخته شده است که نوع خاصی از معماری کلیسایی است. بر خلاف کلیساهای دیگر که به شکل مربع ساخته میشدند، قره کلیسا به صورت مستطیلی ساخته شده است. دو گنبد مخروطی شکل کلیسا نمادی از دو قله کوه آرارات است و در قسمت مرکزی کلیسا ۴ ستون سنگی ۱۲۰ سانتیمتری وجود دارد که توسط قوسهای زیبایی به یکدیگر متصل شدهاند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با جاذبههای جهانگردی، موزه شکست عشقی را مطالعه کنید.
مسعود
۱۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۳ ق٫ظ
ممنون
زهرا توانا
۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۴۹ ب٫ظ
ممنون از شما که مارو همراهی میکنید.
ناشناس
۱۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۹ ب٫ظ
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۴ ق٫ظ
عالی بود
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۳:۳۵ ق٫ظ
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۰:۳۹ ق٫ظ
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۴۷ ب٫ظ
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۰۰ ب٫ظ