سه گروه باکتریها، کپکها و قارچها باعث فساد مواد غذایی میشوند که در شکل ظاهری، طعم و مزه غذاها تاثیر گذاشته و باعث فساد آنها خواهد شد.
نحوه نگهداری مواد غذایی در سلامت آنها بسیار تاثیرگذار است. در این نوشتار نکات بسیار ساده و در عین حال، کاربردی را در مورد جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی عنوان میکنیم. همراه ما در مجله دلتا باشید.
روشهای موثر در جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی
- غذای خود را گرم نگه دارید. گرمای زیاد میکروبها را میکشد و غذا را سالم نگه میدارد. اگر غذای پخته شده را میخواهید دوباره سرو کنید، حتماً آن را گرم نگه دارید.
- اگر نمیخواهید غذای خود را فعلاً مصرف کنید، آن را سرد نگه دارید. در انتقال مواد غذایی به داخل فریزر نیز به ظرف مورد استفاده و اندازه آن توجه کنید.
- همیشه در یخچال، دو بخش متفاوت را به غذاهای خام و غذاهای پخته اختصاص دهید و از قرار دادن این دو نوع غذا در کنار هم بپرهیزید. این کار مانع از فساد غذای پخته شده میشود.
- هرگز سبزیها را کنار انواع گوشتها قرار ندهید. گاهی ممکن است آلودگیها و باکتریهای موجود در سبزی موجب فاسد شدن گوشت شود.
- همیشه برای خرد کردن سبزی و گوشت از دو تخته متفاوت استفاده کنید؛ به این ترتیب مانع از انتقال باکتری از گوشت به سبزی و بالعکس میشوید.
- همیشه گوشت قرمز، مرغ و ماهی را درون کیسه پلاستیکی یا درون یک بشقاب قرار دهید تا آب آن روی مواد غذایی دیگر نریزد و موجب فساد و آلودگی خوراکیها نشود.
- هنگام بستهبندی کردن مواد غذایی حتماً دستهایتان را بشویید. آلوده بودن دستها موجب انتقال میکروبها و در نتیجه سبب فاسد شدن مواد غذایی میشود.
- بهترین روش برای آب کردن یخ انواع گوشتها آن است که گوشت را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید چند ساعت درون یخچال بماند تا به مرور یخ آن آب شود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب توصیه تغذیهای برای سلامت زنان را در مجله دلتا بخوانید.
ناشناس
۷ اسفند ۱۳۹۹ در ۲:۲۵ ب٫ظ