پس از گذشت یک ماه از انجام واکسیناسیون و استفاده از واکسن فایزر و مدرنا، آمار مربوط به تلفات و عوارض آن نگرانیهای زیادی به وجود آورده است. کارشناسان بهداشتی میگویند علت عوارض واکسن تفاوت در نوع ساخت آنها است. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
فایزر و مدرنا از چه تکنولوژی استفاده کردهاند؟
شرکتهای فایزر-بیونتک و مدرنا هر دو از فناوری جدید «پیامرسان RNA» یا «mRNA» برای تولید واکسن کووید ۱۹ استفاده کردهاند. اینها نخستین واکسنهایی هستند که با استفاده از این روش تولید و به بازار عرضه شده است. به همین دلیل کارشناسان معتقدند دوره تست واکسن این شرکتها باید علمیتر و دقیقتر طی میشد.
در روش سنتی تولید واکسن علیه بیماریهای ویروسی، معمولا از ویروس ضعیف شده، کشته شده یا اجزای پروتئینی آن برای تحریک سیستم ایمنی بدن انسان استفاده میشود و هنگام مواجه مجدد با ویروس، بدن پادتن خاصی تولید میکند. اما برای ساخت واکسنهای «پیامرسان RNA» نیازی به ویروس نیست بلکه بخشی از رمز ژنتیکی ویروس پس از تزریق، به داخل سلولهای بدن راه پیدا میکند و پروتئین شاخکی ویروس را تولید و به سیستم ایمنی ارائه میدهد و باعث تولید پادتن و سلولهای ایمنی تی برای مبارزه با بیماری میشود.
فرق واکسن چین با واکسن آمریکایی فایزر چیست؟
«کروناواک» واکسنی غیرفعال است؛ به این معنی که بخشهایی از ویروس مرده استفاده میشود تا دستگاه ایمنی بدن، بدون اینکه بیماری شدیدی ایجاد کند، در مقابل آن واکنش نشان دهد. یکی از برتریهای واکسن شرکت سینواک قابلیت نگهداری در دمای عادی یخچال است؛ ضمن اینکه دههها است با این روش واکسن تولید میشود.
به گفته کارشناسان تکنولوژی، واکسن غیرفعال مطمئناً از نظر ایمنی نسبت به واکسن «mRNA» فایزر ایمنتر است؛ چون تکنولوژی واکسن غیرفعال بسیار پیشرفته بوده و دههها تحت آزمایش بالینی قرار گرفته است. اما تکنولوژی «mRNA» برای نخستین بار روی واکسن اعمال میشود.
اکثر کارشناسان حوزه واکسن باور دارند، تحقیق و تولید واکسنهای کووید ۱۹ نسبتاً عجولانه صورت گرفته است و آنها باید قبل از معرفی کامل به بازار، آزمایشات و راستی آزمایی بالینی بیشتری را انجام میدادند.
پیشنهاد مطالعه: در مجله دانستنی دلتا مطلب «۳۳ سالمند بعد از دریافت واکسن فایزر فوت کردند» را بخوانید.
ناشناس
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۳۴ ب٫ظ
عالی بودواقعا واضح وروشن توضیح داده
سارا امیرانی
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۸:۴۷ ق٫ظ
از همراهی صمیمانه شما کاربر گرامی سپاس گزارم. سلامت و شاد باشید.
ناشناس
۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۲:۲۰ ب٫ظ