احتمال کشف امواج رادیویی یک جهان بیگانه

۴
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
دانشمندان ممکن است انتشار امواج رادیویی از سیاره‌ای را که به دور ستاره‌ای فراسوی خورشید می‌چرخد​​، شناسایی کرده باشند. امواجی که انتظار می‌رود از میدان مغناطیسی سیاره‌ Tau Boötes b گسیل شده باشند.
جهان بیگانه

ستاره‌شناسان با استفاده از یک تلسکوپ رادیویی در هلند سه ستاره‌ی گوناگون را که میزبان سیارات فراخورشیدی هستند، بررسی کرده‌اند؛ از مقایسه‌ی این رصدهای رادیویی با امواج رادیویی مشتری، سیستم ستاره‌ای «تاو گاوران» (Tau Boötes) که شامل دست‌کم یک سیاره‌ فراخورشیدی است، توجه آنان را جلب کرد. محققان ابراز امیدواری می‌کنند که اگر این کشف تأیید شود، نخستین بار خواهد بود که میدان مغناطیسی یک سیاره‌ فراخورشیدی توسط تلسکوپی رادیویی شناسایی می‌شود و می‌تواند دریچه‌ای برای درک بهتر میدان مغناطیسی سیارات فراخورشیدی و درنتیجه خود آن‌ها باشد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این جهان بیگانه می‌خوانید.

احتمال کشف امواج رادیویی یک جهان بیگانه

«جیک ترنر» (Jake Turner) ستاره‌شناس دانشگاه کرنل و نویسنده اصلی این پژوهش در بیانیه‌ای گفت: «ما یکی از نخستین نشانه‌های شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی را در حوزه‌ نجوم رادیویی ارائه می‌دهیم.»

با این وجود ترنر و همکارانش هنوز مطمئن نیستند که سیگنالی تشخیص داده‌اند واقعا از این سیاره با نام «تاو گاوران بی» (Tau Boötes b) باشد. بنابراین نیاز به رصدهای بیشتری از این منظومه دارند که حدود ۵۱ سال نوری با زمین فاصله دارد و در صورت فلکی «گاوران» (Boötes) قرار گرفته است.

تحقیقات جدید در واقع با سیاره‌ مشتری آغاز شد. پژوهشگران قبلا انتشار امواج رادیویی این سیاره را بررسی کرده و سپس اندازه‌گیری‌های انجام شده را به گونه‌ای تغییر دادند تا تأثیری را مشابه یک جهان بیگانه در دوردست، نشان دهد. دانشمندان همچنین مشاهدات انجام شده در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ توسط آرایه‌ فرکانس پایین (LOFAR) را مد نظر قرار دادند. بدین ترتیب آنان گزارش دادند که علاوه بر سیگنال احتمالی از Tau Boötes b ممکن است سیگنالی را از ستاره‌ «اوپسیلون آندرومدا» یا سیاره‌ آن گرفته باشند، هرچند احتمال این تشخیص حتی ضعیف‌تر از سیگنال Tau Boötes b است.

در ماه‌های گذشته هم یک تلسکوپ رادیویی برای نخستین بار موفق به کشف سیاره‌ای فراخورشیدی شد. پژوهشگران به شناسایی امواج رادیویی از سیاره‌های فراخورشیدی علاقه دارند، زیرا چنین اطلاعاتی ممکن است به آن‌ها در کشف راز وقایعی که در میدان‌های مغناطیسی این سیارات روی می‌دهد، کمک کند.

این میدان‌های مغناطیسی، به نوبه‌ی خود، بر شرایط سطح سیاره اثر می‌گذارند. برای نمونه میدان مغناطیسی زمین از جو محافظت می‌کند و محیطی مناسب برای حیات را شل می‌دهد. چنین میدان‌های مغناطیسی همچنین می‌توانند اطلاعات دیگری مانند ساختار و تاریخچه‌ی جهان‌های دوردست را بازگو کنند.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطلب «شواهدی که از وجود سیاره نهم در منظومه شمسی خبر می‌دهد» را بخوانید.

۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۱ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۴ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۱۹ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۰ دی ۱۳۹۹ در ۴:۴۱ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۱ دی ۱۳۹۹ در ۱:۳۸ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…