دانشمندان ایتالیایی دست مصنوعی بیونیکی را ابداع کرده اند که از حس لامسه برخوردار است و در فضای خارج از آزمایشگاه نیز می توان از آن استفاده کرد. براساس گزارش BBC، اولین گیرنده این دست روباتیک بیونیکی زنی به نام آلمرینا ماسکارلو است که درحدود ۲۰ سال پیش دست چپش را در یک سانحه از دست داد و اکنون می گوید حس می کند دستش بازگشته است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره اختراع این دست مصنوعی میخوانید.
این گروه در سال ۲۰۱۴ اولین دست مصنوعی دارای حس جهان را ابداع کردند اما تجهیزات حسگر و پردازشگر آن به اندازهای حجیم بود که امکان استفاده از این دست در فضای خارج از آزمایشگاه وجود نداشت. اکنون این فناوری به اندازهای کوچک شده است که امکان حمل آن وجود دارد.
مهندسان، متخصصان اعصاب، جراحان، مهندسان الکترونیک و متخصصان روباتیک از کشورهای ایتالیا، سوئیس و آلمان در این پروژه همکاری داشتهاند. این دست دارای حسگرهایی است که اطلاعات درباره سختی یا نرمی اجسام را ردیابی میکنند. اطلاعات به دست آمده به رایانهای کوچک انتقال داده شده و به زبانی قابل فهم برای مغز ترجمه میشوند.
دادههای ترجمه شده از طریق الکترودهایی کوچک که در اعصاب بازوی ماسکارلو کاشته شدهاند، به مغز او انتقال پیدا میکند. در آزمایش انجام شده، چشمان گیرنده دست بسته شد و از او خواسته شد تا تشخیص دهد جسمی که به دست دارد نرم است یا سخت. به گفته ماسکارلو، حسی که در او ایجاد میشود به اندازهای بادوام است گویی که دستش دوباره بازگشته است.
این ابداع معرف پیشرفت دیگری در زمینه اندامهای مصنوعی عصبی است، سطح مشترکی که میان ماشین و بدن انسان ایجاد میشود.
پیشنهاد مطالعه: پیشبینیها درباره آنچه در ده سال آینده اتفاق میافتد حاصل ترکیبی از پیشبینیهای اقتصادی و نتایج علمی برخی از کارشناسان و متخصصان برجسته دنیا و همچنین پروژههایی است که توسط مخترعان به اجرا درآمدهاند. برای مطالعه بیشتر مطلب «پیشبینیهایی درباره ۱۰ سال آینده» را بخوانید.
ناشناس
۲۷ دی ۱۳۹۹ در ۷:۲۴ ب٫ظ
ممنون
ناشناس
۲۱ آذر ۱۳۹۹ در ۱۰:۲۳ ب٫ظ