ایجاد رابطه زوجیت احکام زیادی اعم از مالی و غیرمالی را برای طرفین به وجود میآورد. احکام مالی از جمله مهریه، نفقه و… که به وفور درباره آنها مطالب وجود دارد اما احکام غیرمالی که کمتر به آن توجه میشود و بعضا با احکام مالی در مواردی اشتباه گرفته میشود لازم است تا درباره آن به طور مختصر و مفید صحبت شود. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع تمکین در دوران عقد میپردازیم.
تمکین در دوران عقد
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تکلیف دختر باکرهای که هنوز با همسرش زندگی مشترکش را آغاز نکرده است و زیر یک سقف زندگی نکردهاند از لحاظ مهریه و نفقه چه میشود؟ از لحاظ نفقه تکلیف روشن است. در قانون مدنی آمده است که نفقه همسر دائم با شوهر است اما از تصمیمات دادگاه این موضوع فهمیده میشود که نفقه همسری که در دوران عقد است طبق همان رویه سابق با پدر بوده و شوهر وظیفهای به پرداخت نفقه ندارد، البته که در این بین نظرات مخالف وجود دارد و عدهای نیز عقیده دارند حقوق همسر در عقد نیز هیچ تفاوتی با زمان زندگی مشترک ندارد.
(برای مشاوره حقوقی در خصوص تمکین از طریق بخش پرسش و پاسخ دلتا با ما در ارتباط باشید.)
با توجه به اینکه شوهر در دوران عقد وظیفه پرداخت نفقه ندارد زن نیز وظیفه تمکین به معنا خاص یا همان رابطه زناشویی را ندارد و در صورت عدم تمکین ناشزه محسوب نمیشود، زیرا طبق نظر قاضی دادگاه ابتدا شوهر باید لازمه تمکین همسر را که شامل خوراک، پوشاک و مسکن مناسب است را فراهم کند و سپس زن را به زندگی دعوت کند و تقاضا تمکین کند و با توجه به فراهم نشدن شرایط زندگی در دوران عقد عدم تمکین در این دوران کاملا امری قانونی برای زن محسوب میشود.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب عوارض مصرف نمک زیاد مجله سلامتی دلتا را دنبال کنید.
ناشناس
۲۳ دی ۱۳۹۹ در ۱۲:۱۸ ب٫ظ
خیلی مختصر و کامل بود