فحاشی چه مجازاتی در پی دارد؟

۹
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
فحاشی بسیار ناپسند تلقی می‌شود و در قانون مجازات اسلامی جرم‌انگاری شده و مجازات در پی دارد.
جرم فحاشی

فحاشی آن است که شخصی نسبت به شخص یا اشخاص دیگر الفاظ رکیک و زشت بکار ببرد. جرم فحاشی به نحوه‌های مختلف اتفاق می‌افتد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی این جرم و مجازات آن می‌پردازیم.

جرم فحاشی و مجازات آن

فحاشی از مصادیق توهین است که طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی، فحاشی و به کار بردن الفاظ رکیک، به مجازات فحاشی مرتکب و تا ۷۴ ضربه شلاق یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

فحاشی ناموسی

فحاشی ناموسی یعنی اگر فحاشی به نحوی باشد که شخص به کسی یا کسانی از خانواده شاکی عناوین ناروا نسبت دهد، به ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد؛ همچنین اگر فقط به لفظ توجه داشته باشد و نه به معنای آن کلمات، فقط به مجازات مقرر برای توهین محکوم می‌شود که طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

فحاشی پیامکی و مجازات آن

طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی اگر از طریق لوازم مخابراتی ایجاد مزاحمت شود، علاوه بر اجرا مقررات خاص شرکت مخابرات مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد؛ چنانچه از طریق پیامک توهین انجام شود مرتکب، به مجازات مزاحمت تلفنی نیز محکوم می‌شود.

افترا و مجازات آن

افترا آن است که شخص با نوشته یا درج در روزنامه‌ها و مجلات یا سخنرانی در مجامع یا با هر وسیله‌ای به کسی امری با صراحت را نسبت دهد و نتواند صحت آن را ثابت کند، این عمل افترا محسوب می‌شود. به طور مثال، شخصی در نوشته‌ای که به تابلو اعلانات ساختمان نصب می‌کند، مدیر را شخص خائن در اموال مال ساختمان قلمداد کند و نتواند آن را ثابت کند، مرتکب افترا شده است، در واقع افترا از فحاشی‌هایی است که در آن مرتکب به یک ماه تا یک سال حبس و یا یک تا ۷۴ ضربـه شلاق محکوم می‌شود.

جرم فحاشی

تهمت

نسبت دادن بزه و یا عمل مجرمانه از ناحیه شخص به دیگری در صورتی‌که نتواند آن‌ را اثبات کند، تهمت است. تهمت با افترا دارای یک معنا و کاربرد است.

توهین و فحاشی به بانوان و اطفال

توهین و فحاشی به بانوان و اطفال در معابر عمومی جرم بوده و طبق قانون مجازات فرد به حبس از ۲ تا ۶ ماه و تـا ۷۴ ضربـه شلاق محکوم خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر  توهین در فضای مجازی چه مجازاتی دارد؟ را مطالعه کنید.

۹ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۵۴ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۲:۴۶ ق٫ظ

    ایا‌بعد‌از‌یکبار‌‌حکم‌تعلیقی‌‌اگر‌دوباره‌حکم‌‌تعلیقی‌صورت‌‌بگیرد‌‌حکم‌تعلیقی‌‌اولیه‌‌بکار‌میافتد‌یا‌نه‌لطف‌کنید‌توضیح‌دهید‌

    پاسخ

  3. ناشناس

    ۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۶ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۳۰ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۴۰ ق٫ظ

  5. ناشناس

    ۳۰ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۴۰ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۲۹ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۰۳ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۲۹ آذر ۱۳۹۹ در ۷:۵۲ ق٫ظ

  8. ناشناس

    ۲۸ آذر ۱۳۹۹ در ۱۰:۵۸ ب٫ظ

  9. ناشناس

    ۲۸ آذر ۱۳۹۹ در ۶:۰۸ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …