سه راهکار برای کاهش سن مغزی تا ده سال

۱۲
1
زمان مطالعه: 3 دقیقه
اگر از شما بپرسند چند سال دارید، به راحتی پاسخ می‌دهید ولی آیا می‌‌دانید مغزتان چند ساله است؟ دانشمندان می‌توانند با بررسی تغییرات فیزیکی مغز مرتبط با افزایش سن جسمی، عددی را به عنوان سن مغزی تعیین کنند که میزان عملکرد مغز را نشان می‌دهد.
سن مغزی

بر این اساس، ممکن است فردی از نظر سن تقویمی ۶۵ ساله و از نظر سن مغزی ۴۰ سال داشته باشد و برعکس. دانشمندان متوجه شدند که نه تنها می‌توان سن مغز را تعیین کرد، بلکه امکان جوان‌سازی و به عقب برگرداندن سن مغز نیز وجود دارد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این پژوهش جدید بخوانید.

کاهش سن مغزی

مثلا فرد ۴۰ ساله‌ای که درگیر بیماری‌های جسمی و ذهنی است و سن مغزی‌اش ۶۵ سال تعیین شده، می‌تواند با راهکارهایی به جوان‌تر شدن مغز خود کمک کند تا سن تقویمی و سن مغزی، اعداد نزدیک‌تری را نسبت به یکدیگر داشته باشند.

«برایان پن»، دکترای علوم اعصاب در کالج «ترینیتی دوبلین» در حدود هفت سال قبل، به مدت ۱۵ سال به هروئین اعتیاد داشت. مغز وی به همین دلیل بسیار پیر شده بود اما پس از ترک اعتیاد، توانست سن مغزی خود را تغییر داده و به جوان‌تر شدن مغزش کمک کند.
وی به واسطه تحصیلات آکادمیکی که داشت توانست این تغییر سن مغزی را از طریق اسکن مغزی نیز ثابت کند. برایان پنی برای تغییر سن مغز خود سه راهکار کاربردی و مهم را در پیش گرفت:

۱- مدیتیشن کنید

برایان پنی از اضطراب شدید رنج می‌برد. برای آنکه بتواند حالت‌های روحی مانند تنش، اضطراب و ترس را کنترل کند و دچار افکار منفی نشود، مدیتیشن می‌کرد.

مدیتشین می‌تواند تغییراتی در ساختار مغز و سن آن بوجود بیاورد. تحقیقات نشان می‌دهد که تمرین منظم ذهن آگاهی، توانایی بخش «آمیگدال» مغز را برای تاثیرگذاری بر احساسات فرد، تحت تاثیر قرار می‌دهد. از طریق مدیتیشن، اندازه آمیگدال تغییر می‌کند و همچنین، ارتباط بین آمیگدال و قسمت‌های کورتکس مغز که مرتبط با ترس هستند نیز ضعیف می‌شود.

برایان پنی معتقد است که از طریق مدیتیشن می‌توان به معنای واقعی کلمه، ترس را در مغز از بین برد. وی با تمرینات مدیتیشن،  احساس آرامش بیشتری می‌کند و به راحتی مضطرب نمی‌شود. تمرین منظم مدیتیشن راهی مطمئن برای داشتن ذهنی آرام‌تر است که به جوان تر شدن مغز نیز کمک می‌کند.

۲- به اندازه کافی بخوابید

افرادی که شب‌ها خواب کافی و راحتی ندارند، در طی روز بعد عملکرد ضعیف‌تری را به نمایش می‌گذارند. خواب منظم و کافی می‌‌تواند به بهبود عملکرد ما کمک کند. خواب شبیه اسلحه‌‌ای است که می‌تواند سموم جمع شده در مغز را از بین ببرد. وقتی به اندازه کافی می‌خوابیم، مغزمان دیرتر پیر می‌شود.

برایان پنی معتقد است که باید برنامه منظمی برای خواب داشته باشیم. علاوه بر ساعات منظم خواب و بیداری، باید به کیفیت خواب نیز توجه داشته باشیم. افرادی که خواب راحتی ندارند، باید از راهکارهای غلبه بر بی‌خوابی کمک بگیرند تا این مشکل را حل کنند.

راهکار کاهش سن مغزی

۳- خودتان را به چالش بکشید

بی‌شک فشار آوردن بیش از حد به ذهن تا حدی که از نظر ذهنی به نقطه بدی برسید، کار درستی نیست. ولی می‌توان در چالش‌هایی شرکت کرد که ذهن را دچار سقوط نکند و حتی باعث فعال‌تر شدن مراکز یادگیری ذهن شود.

وقتی چالش‌ها به شکل درستی تعیین شوند، همانند سوخت ذهنی عمل کرده و به رشد ذهنی فرد کمک می‌کنند. افرادی که به حل مسایل زندگی خود با نگاهی عقلانی می‌پردازند، به رشد بیشتر ذهن خود کمک می‌کنند. معمولا افراد باهوش و با پشتکار، در برخورد با مسائل همین مسیر را طی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: محققان دریافتند که دندریت‌ها تا ده برابر بیشتر از بخش‌هایی از سلول‌های مغز، پالس‌های کوتاه مدت الکترونیکی تولید می‌کنند. مقاله «کشف جدید درباره عملکرد سلول‌های مغز» را بخوانید.

۱۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۵۰ ب٫ظ

  2. محمد

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۵:۴۶ ب٫ظ

    جالبه چگونه این کارهاراانجام بذیم

    پاسخ

    • سارا امیرانی

      ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۲۹ ب٫ظ

      سپاس از همراهی شما
      با ایجاد سبک زندگی خلاقانه

      پاسخ

  3. محمد

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۵:۴۶ ب٫ظ

    جالبه چگونه این کارهاراانجام بذیم

    پاسخ

  4. ناشناس

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۳:۴۶ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۶ ب٫ظ

  6. مهرداد

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۲ ق٫ظ

    جالب بود. تشکرررررر

    پاسخ

    • سارا امیرانی

      ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۳۱ ب٫ظ

      سپاس از همراهی شما

      پاسخ

  7. ناشناس

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۱ ق٫ظ

  8. ناشناس

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۰ ق٫ظ

  9. ناشناس

    ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۶ ق٫ظ

  10. A. K

    ۲۲ آبان ۱۳۹۹ در ۶:۵۵ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…