کازابلانکا با معماری مدرن در کنار جاذبههای قدیمی خود، یکی از شهرهای بزرگ و شلوغ مراکش در جوار اقیانوس اطلس است. این شهر به شکل خیرهکنندهای مدرن است و به همین دلیل بارها با پایتختهای معروف دنیا از جمله پاریس، کوالالامپور و جاکارتا، خواهر خوانده شده است. برای خاصگردها نیز کازابلانکا، جلوهای از سنت و مدرنیته است که نمیتوان از دیدن آن چشمپوشی کرد. مجله دلتا را با معرفی جاذبه های گردشگری کازابلانکا ورق بزنید.
بازار مرکزی
دیدار از بازار مرکزی کازابلانکا برای گردشگرانی که میخواهند لذت زندگی کازابلانکایی را بچشند یک “باید” است. درست در مرکز شهر، جایی است که محلیها برای خرید و فروش در آنجا گرد هم میآیند. خانمهای خانهدار برای خرید سبزیجات و خواروبار به آن مراجعه میکنند. اینجا مکانی فوق العاده برای عکاسانی است که دوست دارند لحظاتی از زندگی مردم بومی را ثبت کنند. در این بازار همه چیز از ظروف پلاستیکی تا پاپوشهای معروف مراکشی پیدا میشود.
محمدیا
در بندر محمدیا از حاشیه دریا در کازابلانکا، سواحلی وجود دارد که مخصوص کسب آرامش از سفر به این شهر باشکوه است. اگرچه این منطقه دومین بندر بزرگ مراکش به شمار میرود، اما هنوز بخشی از آن از دست تغییرات صنعتی در امان مانده است. با این حال بخش جدیدتر از بندر دارای بلوارهایی با درختان نخل در وسط و ساحل تفریحی است. کافهها و رستورانها در این بندر، شبهای تعطیل مملو از انسانهایی میشود که کازابلانکا را به قصد محمدیا ترک گفتهاند.
اسفی
اِسفی از جاذبه های گردشگری شاخص کازابلانکا متعلق به دوره رومیهاست. پرتغالیها شهر را در سال ۱۵۰۸ اشغال کردند و قلعه «دارالبهار» را در کنار ساحل به این مجموعه افزودند. قلعهای که امروزه یادآور شاخصترین وقایع تاریخی اسفی است. این شهر مرکز مشهور سرامیک مراکش است. هنگامی که شما قلعه اسفی را دیدید، میتوانید بعدازظهر خود را در شهر بگذرانید. مجموعه سفال و موزه ملی سرامیک مراکش را میتوانید در شهر بیابید.
کورنیش
کورنیش کازابلانکا (منطقه روبروی ساحل) مناسب کسانی است که دوست دارند ببینند و دیده شوند! بیشتر مناطق این ساحل، به رستورانها و هتلهای بسیار شیک اختصاص دارد. در طول روز نیز ساحل آفتابی کورنیش مناسب قدم زدن و لذت بردن از آفتاب است. در امتداد کورنیش نیز ساحل عمومی قرار دارد.
مسجد حسن دوم
در خط ساحلی، کمی بالاتر از بخش شمالی شهر قدیمی (مدینه) در کازابلانکا، مسجد حسن دوم، رو به سوی شهر دارد. این مسجد که ساخت آن در سال ۱۹۹۳ پایان یافت، دومین مسجد بزرگ دنیا است. همچنین منارههای آن، با ۲۰۰ متر ارتفاع، بلندترین منارههای دنیا لقب دارند. تالار عبادت کنندگان یا شبستان مسجد، گنجایش ۲۵ هزار نفر نمازگزار را دارد و با احتساب فضای حیاط میتوان ۸۰هزار نفر را در این مسجد جای داد. این درحالی است که هر سانتی متر از بنا با جزییات زیبایی از هنر اسلامی تزیین شده است. محل قرارگیری این مسجد بسیار دراماتیک است، جایی در میان صخرههای ساحلی روبروی اقیانوس. غیر مسلمانها می۲توانند از مسجد در قالب تورهای گردشگری بازدید کنند. تورهایی که از ورودی غربی مسجد، چندین بار در روز آغاز می شود.
مدینه (شهر قدیمی)
با این که بخش قدیمی کازابلانکا، مانند بخش قدیمی فاس و مراکش گردشگران را تحت تأثیر قرار نمیدهد، با این حال کوچههای پرپیچ و خمش هنوز چیزهای زیادی برای دیدن دارد. اهالی مدینه صنایع دستی خود را در کنار مغازههای سنتی، قصابی، نانوایی و شمعسازی برپا کردهاند. این مجموعهها، فضاهایی را ایجاد میکنند که شما را به کازابلانکای اصیل و کهن میبرد، جایی که نبض زندگی کازابلانکایی به شدت احساس میشود. همچنین در بخش جنوبی شهر قدیمی میتوانید مقبرههای «کووبا» (koubba) یا قبرهای مردان مقدس را بیابید.
جایگاه محمد پنجم
قصر باشکوه محمد پنجم به عنوان قصر مرکزی کازابلانکا به شمار میآید. این محوطه، جایگاه بسیاری از ساختمانهای اداری کازابلانکا از جمله ساختمان پست مرکزی، کاخ دادگستری، کنسول فرانسه و همچنین بانک اصلی مراکش است. نمای بیرونی بنا توسط سفیر کبیر فرانسه در اوایل قرن بیستم با هدف مدرن کردن فضای این محوطه ساخته شد. این محوطه دارای یک فواره مرکزی و باغهایی رؤیایی است. این باغ برای محلیها یکی از تفرجگاههای اصلی شهر به حساب میآید.
کلیسای سکرهکر
این کلیسای خیره کننده در دهه ۱۹۳۰ ساخته شد و تلفیقی از سبک معماری اروپایی و مراکشی را به نمایش میگذارد. متاسفانه این بنا در دهههای گذشته متروک شده است و هماکنون به حفاظت و مرمت احتیاج دارد؛ اما با این حال، هنوز عظمت و وقار خود را حفظ کرده است. کمی آن طرفتر کلیسای نوتردام لوردس قرار دارد که مشخصه آن پنجرههای شیشهای بزرگ و باعظمت آن است. کلیسایی که بیش از ۸۰۰ متر مربع مساحت دارد.
اولیدیه
این شهرک ساحلی بینظیر، مکانی مناسب برای اندکی استراحت پس از دیدار با شهرهای باشکوه مراکش است. ساحل دوست داشتنی و سعدیان (Saadian) دلایل کافی برای دیدن اولیدیه هستند؛ اما برای بسیاری اولیدیه تنها با صدفهای آن شناخته میشود؛ تختهایی که با صدفهای اولیدیه ساخته میشوند، در تمام مراکش مشهور است. رستورانهای محلی صدف را به عنوان خوراک اصلی همراه با سایر غذاهای دریایی به مشتریان خود ارائه میدهند. خوراکی که این شهر را به قطب گردشگری در مراکش خوراک تبدیل میکند.
ازمور
هنگامی که در بین گردشگران سخن از جاذبه های گردشگری کازابلانکا پیش میآید، نمیتوانند ازمور را در بین مقصدهای دیدنی این کشور نادیده بگیرند. تاریخ این منطقه و همچنین چشماندازهای دیدنی به زمان کارتاژها باز میگردد. بناهای خشتی که شهر را در برگرفتهاند، تا قلعهای که پیشینه آن به قرن ۱۶ میلادی باز میگردد ادامه دارند. ساحل آن همچنین جزو بهترینها در میان سواحل اقیانوس اطلس به حساب میآید که بکر و دست نخورده باقی مانده است. اگرچه گردشگران زیادی به آنجا نمیروند با این حال، این ساحل تمام کسانی را که ازمور را برای سفر انتخاب میکند را شیفته خود میکند.
الجدیده
برای یک شهر کوچک مثل الجدیده، وجود این همه جاذبه متنوع برای دیدن و لذت بردن از سفر تعجب برانگیز است. شهری که با ماسههای دریا احاطه شده اما مهمترین جاذبه این شهر، تاریخ و آثار به جای مانده آن است. در عمارت باشکوه این شهر، میتوانید منظره زیبایی از دریا را ببینید. همچنین در این عمارت مخازن آبی قرار دارد که از قرن ۱۶ میلادی تاکنون باقی ماندهاند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با جاذبه های گردشگری بیشتر “ورشو؛ پرشورترین شهر لهستان” را مطالعه کنید.
بوگارت
۲۱ خرداد ۱۳۹۹ در ۱:۲۶ ب٫ظ
ایوللل
خیلی خوب بود
من بارها بخاطر آب و هوای این منطقه قصد داشته ام برم که متاسقانه نشد
فاطمه آذرافراز
۲۲ خرداد ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۲ ق٫ظ
از اینکه با مجله دلتا همراهید متشکریم