اعتراض به قبوض جرایم رانندگی از موضوعات مهمی است که بسیاری از افراد در مورد آن سؤال میپرسند. اکثر این افراد به دلیل اینکه تخلفی به صورت اشتباه در خلافی آنها ثبت شده است، به دنبال راهی برای اعتراض هستند. به طور مثال ممکن است شخصی با وجود اینکه خودروی وی در یک روز مشخص از پارکینگ منزل بیرون نیامده و در هیچ یک از معابر اصلی و فرعی شهر ترددی نداشته، پیامکی با این مضمون دریافت کند که در فلان تاریخ و ساعت، در فلان محل، به دلیل فلان تخلف جریمه شده است. دریافت این گونه از پیامکها در درجه اول باعث تعجب فرد و در نهایت منجر به اعتراض و شکایت از نیروی انتظامی میشود. به همین منظور در مجله دلتا به بررسی فرآیند اعتراض به جریمه رانندگی پرداخته شده است.
اعتراض به جریمه رانندگی
طبق ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، رسیدگی به اعتراضات قبوض جرایم رانندگی در دو مرحله انجام میشود.
در مرحله اول رسیدگی به صورت غیر حضوری و در واحدهای پلیس + ۱۰ انجام میشود و در مرحله بعدی و در صورت درخواست مجدد اعتراض، متقاضیان میتوانند به واحدهای رسیدگی به تخلف در سراسر کشور مراجعه کنند.
برای اطلاع از قبض جریمه رانندگی به همراه داشتن مدارکی از جمله کارت و شناسنامه خودرو و حضور مالک و نماینده قانونی برای اعتراض به قبوض جرایم رانندگی الزامی است.
همچنین برای اعتراض باید متقاضی حتماً ساکن منطقهای باشد که در آنجا به واحد رسیدگی به تخلفات مراجعه کرده است و یا پلاک خودرو متعلق به آن استان باشد.
اعتراض به جریمه دوربین کنترل سرعت
تا به این قسمت در مورد نحوه اعتراض به تخلفات رانندگی خودروهایی که راننده آنها، قبض جریمه را در اختیار دارد توضیح داده شد. اما گاهی قبض جریمه به صورت هوشمند ثبت میشود. در واقع باید در نظر داشت که دوربینهای پلیس راهور سه تخلف عبور از چراغ قرمز، سرعت غیرمجاز و ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد را با تصاویر مستند لحظه وقوع تخلف، ثبت میکنند. این تصاویر برای راننده متخلف ارسال میشود. گرچه احتمال بروز خطا در این روش بسیار کم و اندک و در حدود یک درصد است، اما با این حال غیر ممکن نیست، زیرا گاهی ممکن است رقمی از رقمهای پلاک جابهجا و پیام تخلف برای راننده دیگری ارسال شود که اصلا در آن روز و ساعت در محل مورد نظر حضور نداشته است. بنابراین رانندگانی که به جرائم صادر شده توسط دوربین کنترل سرعت و تخلف رانندگی پلیس معترض هستند، میتوانند به مراکز رسیدگی پلیس راهور تهران مراجعه کنند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با جریمه پوشاندن یا مخدوش کردن پلاک “جریمه دستکاری پلاک خودرو” را مطالعه کنید.
ناشناس
۳ تیر ۱۴۰۰ در ۴:۵۲ ب٫ظ
مسعود
۲۴ فروردین ۱۳۹۹ در ۷:۰۰ ب٫ظ
ممنون
افشین
۲۴ فروردین ۱۳۹۹ در ۱:۴۱ ب٫ظ
با سلام میخواستم بگم ۷۰ درصد جرایم رانندگی الکی هستند و راهنمایی و رانندگی فقط برای کسب در آمد جریمه میکند و اصلا کاری به رعایت قوانین و مقررات ندارن در جایی که خیابانی از ترافیک داره منفجر میشه مامور پلیس به جای اینگه برود و فکری به حال این گره ترافیکی کند به دنبال جریمه کردن خودروهایی که کمربند نزدن هست از نظر برخورد و رفتار اخلاقی هم زیر صفر هستند در صحبت کردن با دیگران مانند زیر دستان و نوکران صحبت میکنند مخصوصا درجه دارانشان و از موقعیت خود نهایت سواستفاده را هم میکنند
ناشناس
۹ فروردین ۱۳۹۹ در ۸:۳۰ ب٫ظ