استعلام موجودیت شرکت ها از جمله مباحثی است که در خصوص شرکتها مطرح میشود. برای آشنایی بیشتر در این خصوص در مجله دلتا به بررسی این موضوع پرداخته است. در ادامه با ما همراه باشید.
استعلام موجودیت شرکت ها
هنگامی که یک شرکت تجاری در اداره ثبت شرکتها به ثبت میرسد، به آن شرکت یک شماره اختصاص می یابد که این شماره اهمیت بسیاری دارد. زیرا از طریق شماره مذکور، شرکت شناخته میشود و چون ممکن است در یک نقطه دیگر از کشور، نمونهای همانند این شماره ثبت وجود داشته باشد، سازمان املاک و اسناد کشور، به شرکتها که افراد حقوقی نامیده میشوند، شناسه ملی اختصاص میدهد. شناسه ملی شمارهای ۱۱ رقمی است که فقط به یک شرکت اختصاص داده میشود و در شناسایی و استعلام قانونی بودن شرکت و موجودیت آن شرکت مهمترین نقش را دارد.
ویژگیهای شماره ثبت شرکت
۱. ثابت و بدون تغییر است.
۲. شرکتهایی که شماره ثبت ندارند، غیرمجاز شناخته میشوند.
۳. از طریق شماره ثبت هویت شرکت یا موسسه شناسایی خواهد شد.
۴. در صورتی که شرکت دایر باشد، توسط شماره ثبت قابل شناسایی خواهد بود.
۵. بهترین روش برای استعلام ثبت شرکت است.
۶. به کمک شماره ثبت یک شرکت، هویت شرکتها (اشخاص حقوقی) ثبت شده در سازمانهای مختلفی از جمله وزارت کشور، اوقاف و امور خیریه و … قابل شناسایی است.
شایان ذکر است به هنگام استعلام شماره ثبت شرکتها ، میتوان نوع شرکت، محل فعالیت آن و قانونی بودن یک شرکت را بررسی کرد.
روشهای استعلام شرکت ها
منبع قابل استناد برای همه اشخاص و سازمانهای دولتی و خصوصی، سامانه استعلام شرکتها کشور است که فقط نام شرکتهای معتبر در این سامانه ثبت شده است. بنابراین افراد به منظور استعلام قانونی یک شرکت باید نام شرکت یا شماره ثبت شرکت و یا شناسه ملی شرکت را در این سامانه وارد کنند. در صورت وجود و ثبت قانونی یک شرکت در این سامانه، میتوان اطلاعات کاملی در مورد آن شرکت تجاری را به دست آورد. شایان ذکر است برای گرفتن هرگونه استعلام از اداره ثبت شرکتها فقط میتوان به سامانه اینترنتی این اداره مراجعه کرد، بنابراین افراد در خصوص کلیه سوالات متداول در خصوص ثبت شرکتها در سایت اداره ثبت اسناد و املاک کل کشور، به آدرس www.ssaa.ir ذکر شده است.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با مراحل ثبت شرکت مطلب “ثبت شرکت در روزنامه رسمی چه مراحلی دارد؟” را مطالعه کنید.
ناشناس
۴ اسفند ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۰ ق٫ظ