طلاق توافقی و نکاتی که لازم است بدانید

۳
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در طلاق توافقی، توافقات اولیه زوج‌ها مراحل طلاق را آسان‌تر خواهد کرد ولی این طلاق معایبی نیز دارد.
مضرات طلاق توافقی

طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که زوجین به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند هر توافقی که آنها در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. در مجله دلتا به بررسی مزایا و معایب طلاق توافقی از دیدگاه قانون پرداخته شده است. با ما همراه باشید.

طلاق توافقی

در این طلاق زن و مرد قبل از اینکه اقدام به شکایت و درخواست طلاق در دادگاه کنند، درباره کلیه مسائل همانند مهریه ، حضانت و ملاقات فرزند، نفقه و هر مسأله دیگری که به هر دو نفر و فرزندان آن‌ها مربوط می‌شود با یکدیگر به نتیجه و تفاهم می‌رسند و با مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی اقدام می‌کنند.

مراحل طلاق توافقی

برای این کار زن و مرد با ارائه مدارک لازم که عبارتند از اصل عقدنامه یا رونوشت، اصل شناسنامه‌ها و کپی کارت ملی به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست مربوط به طلاق توافقی را ثبت می‌کنند. باید در دادخواست تمامی مواردی که از قبل توافق شده ذکر شود.
در ادامه هر یک از زوج‌ها باید فردی از خویشاوندان را به عنوان داور به دادگاه معرفی کند. شایان ذکر است این داوران باید با دو طرف صحبت کنند تا در صورت امکان آن دو از طلاق ، منصرف شوند.

طلاق توافقی

معایب طلاق توافقی

طلاق یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی به حساب می‌آید که صدمات جبران ناپذیری را نه فقط برای زن و مرد و فرزندان، بلکه بر جامعه وارد می‌کند. در ادامه معایب و مضرات طلاق توافقی ذکر شده است.
۱. طلاق توافقی معمولا” سریع‌تر از سایر طلاق‌ها صورت می گیرد  چرا که در طلاق توافقی زن و مرد دلایلی برای طلاق دارند که آن ها را ناچار به جداشدن از یکدیگر می کند.

۲. در طلاق توافقی شوهر هیچ اجبار و الزامی برای آمدن به محضر پس از صدور حکم طلاق ندارد، بنابراین بهتر است زوج ها، الزام رفتن به محضر را هم جزئی از تعهدات خود ذکر تا بتوان از طریق دادگاه طرف دیگر را ملزم به اجرای تعهدات خود درخواست کنند.

مزایای طلاق توافقی

مزایای طلاق توافقی

• کوتاه بودن زمان صدور مجوز طلاق
• عدم تشکیل پرونده‌های متعدد در دادگستری
• جلوگیری از رجوع مکرر زن و مرد به دادگستری
• دخالت زوج‌ها در طلاق و صدور گواهی‌ عدم سازش
• درگیری کمتر و کاهش تنش میان خانواده‌های زن و‌ مرد و فرزندان آن‌ها
• امکان حذف نام همسر سابق از شناسنامه
در نهایت اگر زن و مرد واقعا به این نتیجه برسند که ادامه زندگی با یکدیگر مقدور نیست، طلاق توافقی یکی از بهترین راه حل‌های مواجهه با این مشکل است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر از نحوه معرفی داور به دادگاه مطلب ” داوری در طلاق چیست و چه مراحلی دارد؟ ” را مطالعه کنید.

۳ دیدگاه

  1. روزبهانی

    ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ در ۹:۵۳ ق٫ظ

    متشکرم

    پاسخ

  2. اطلاع بگی،م میترسم من.بکشه تمام

    ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ

    اینکه بدهن از رفتن دادگاه است من ۲۸سال،زندگی کردم وزندگی خوبی نداشتم من تا خودم کا کردم خانم بودم ولی یادماندنی استراتژی‌ها و مشکلات بچه کهدودختربودندوخوئشهم ادم بیخیال از نظران گی یا خرید سیاستمدار.همسرم صبرندارم یکدست میلیونی گر،وا دوام د نپمیهمنه۲۲سال السالوادوری دخواوکتکگا بامن که ۵۷سال دارم داره توتیای خونخواهی فحاشی میکنه شیشه میگی و یک سال پول نمیدهد من دیکهنن زندگی بااین ائدارممیخوامشکستهلطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ

  3. سعدی

    ۱ بهمن ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۰ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …