قرارداد انتقال خودرو از جمله قراردادهای خرید و فروش است که افراد باید در زمان انعقاد آن دقت بسیاری داشته باشند. در مجله دلتا به بررسی قرارداد خرید و فروش پرداخته شده است.
تنظیم قرارداد خودرو
در معاملات خودرو خریدار و فروشنده خودرو پس از اینکه در مورد قیمت و چگونگی پرداخت آن رسیدند به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه میکنند و مراحل انتقال سند خودرو را به صورت رسمی طی میکنند. سپس خریدار به اداره راهنمایی و رانندگی مراجعه میکند و مراحل انتقال پلاک خودرو را انجام میدهد. به همین دلیل لازم است فروشنده به خریدار وکالت نامه بدهد تا خریدار بتواند مراحل قانونی انتقال پلاک خودرو را انجام دهد. که غالباً این وکالت نامه در همان دفتر ثبت اسناد رسمی و در مورد موضوع انتقال پلاک خودرو منعقد میشود. البته یک راهکار متداول و رایج دیگر در خصوص خرید و فروش خودرو این است که افراد بعد از توافق در رابطه با مسائل مالی و چگونگی پرداخت قیمت خودرو این موارد و مناسبات را به صورت مکتوب، در قراردادی که قولنامه گفته میشود، ذکر و در مرحله بعد با مراجعه به دفتر ثبت اسناد رسمی اقدام به انتقال رسمی و قانونی سند خودرو به نام خریدار میکنند. این موارد نیز با توافق خریدار و فروشنده میتواند در مراحل مختلف انجام گیرد.
مدارک لازم برای انتقال سند خودرو در دفتر ثبت اسناد رسمی
مهم ترین اقدامات و مدارک لازم برای تنظیم قرارداد خرید و فروش خودرو و ثبت رسمی سند خودرو عبارتند از:
• خریدار و فروشنده باید در محل دفتر ثبت اسناد رسمی حضور یابند. در مواردی که هر یک از خریداران یا فروشندگان، دارای وکیل و یا نماینده حقوقی هستند میتواند وکیل آن ها این مراحل را انجام دهد.
• مدارک شناسایی و هویتی طرف های معامله از جمله شناسنامه، کارت ملی و…
• اصل سند مالکیت خودرو یا همان برگه سبز را باید فروشنده ارائه دهد.
• ارائه کارت شناسایی خودرو توسط فروشنده الزامی است.
• نشانی خریدار و فروشنده
• بیمه نامه خودرو
• فیش واریزی و یا رسید پرداختی هزینه های مربوط به خرید و نقل و انتقالات خودرو باید به سر دفتر ارائه شود.
• گواهی عدم خلافی خودرو که از جانب اداره راهنمایی و رانندگی صادر میشود باید ارائه گردد.
شایان ذکر است که کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز برای انتقال و ثبت سند خودرو باید به طور کامل و صحیح موجود باشد در غیر این صورت اگر هر یک از مدارک مورد نیاز برای تنظیم قرارداد انتقال خودرو ناقص و یا موجود نباشد، تا زمانی که این مدارک به صورت کامل و صحیح تهیه نگردد؛ مراحل انتقال سند خودرو در دفتر ثبت اسناد رسمی صورت نمیگیرد.
قرارداد خرید و فروش خودرو
قرارداد خرید و فروش خودرو یا همان قولنامه یک سند عادی است که در صورتی که بند فسخ در آن پیش بینی نشده باشد هیچ یک از طرف ها از اختیار فسخ قرارداد برخوردار نمیشوند. البته در صورت وجود شرایطی که موجب فسخ قرارداد میشوند خریدار یا فروشنده حق برهم زدن و فسخ معامله را خواهند داشت. به طور مثال در صورتی که عیب و نقص فنی در خودرو وجود داشته باشد و فروشنده در قولنامه و قرارداد انتقال خودرو به آن اشاره نکرده باشد، این حق برای خریدار به وجود میآید که معامله را فسخ و پول را باز پس بگیرد. لازم به ذکر است که در خرید و فروش و قرارداد انتقال خودرو باید مسائل مالی و فنی مربوط به خودرو به دقت مورد توجه قرار گیرد تا از بروز مشکلات و اختلافات احتمالی بین فروشنده و خریدار پیشگیری شود.
فرهاد جعفرزاده
۲۶ دی ۱۳۹۸ در ۹:۴۲ ق٫ظ
خوبه ولی یکمی کنده
فرهاد جعفرزاده
۲۶ دی ۱۳۹۸ در ۹:۳۹ ق٫ظ
خوب
مسعود
۲۵ دی ۱۳۹۸ در ۳:۲۱ ب٫ظ
ممنونم مطالب مفید و آموزنده بود
مسعود
۲۵ دی ۱۳۹۸ در ۳:۱۰ ب٫ظ
بسیار آموزنده و مفید بود ممنون
فتحی
۱۲ دی ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۸ ق٫ظ
شمس
۱۲ دی ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۲ ق٫ظ
جقدر خوب است که ما را با قوامین اشنا میکنید ممنون از شما
روزبهانی
۱۲ دی ۱۳۹۸ در ۸:۳۸ ق٫ظ
متشکرم
صلابت
۱۱ دی ۱۳۹۸ در ۸:۰۸ ب٫ظ