تابستان فصل شوک گرمایی به بدن شما است؛ اگر شما هم هنگام تابش خورشید، سطح انرژیتان افت قابل توجهی پیدا میکند و گرمازده میشوید، مطمئن باشید که تنها نیستید؛ زیرا این فصل با گرمای زیادش یکی از سختترین دورههای سال برای بسیاری از افراد است. برای داشتن انرژی بیشتر در روزهای گرم و غیرقابل تحمل تابستان، روشهای طبیعی مجله دلتا را امتحان کنید تا از شر گرمازدگی و بیحالی خلاص شوید.
چگونه تابستان داغ را پرانرژی بگذرانیم؟
سبک غذا بخورید
هنگامی که شما بیش از حد غذا میخورید یا غذاهایی را میخورید که خیلی سنگین هستند، به معنای واقعی کلمه سنگین میشوید و از آنجا که بدنتان باید بیشتر کار کند تا کالریهای اضافی را بسوزاند، دمای داخلی آن بالاتر هم میرود. کمتر غذا خوردن در گرما باعث میشود تا بدنتان احساس سبکی بیشتری داشته باشد، کارآمدتر فعالیت و به شما کمک کند تا احساس انرژی بیشتری کنید. پرخوری و خوردن غذاهای سنگین یکی از عواملی است که مخصوصا در گرما باعث میشود که احساس تنبلی و خستگی کنید.
مقدار زیادی آب بنوشید
کمآبی در این آب و هوا میتواند به سرعت اتفاق بیفتد. وقتی آب بدن شما کم شود، هیچ چیز درست کار نمیکند. سرعت هضم دستگاه گوارشتان کاهش مییابد، سطح تمرکزتان افت میکند، پوستتان ترک میخورد و سطح انرژیتان کاملاً تحلیل میرود. برای جلوگیری از این اتفاق، اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی آب مینوشید.
ویتامین دریافت کنید
یکی از تقویتکنندههای طبیعی انرژی، ویتامینهای گروه B است؛ مخصوصاً ویتامین B6 و B12 این ویتامینها، تولیدکنندههای طبیعی انرژی هستند که میتوانند کمک کنند انرژی کمشده در گرما جایگزین شود. اگر اینها تا به حال بخشی از ویتامینهایی دریافتی معمول شما نبودهاند، آنها را اضافه کنید. یک ویتامین B-Complex خوب برای شروع عالی است.
مصرف قندها را کاهش دهید
قندهای تصفیهشده میتوانند خیلی سریع انرژیتان را تحلیل ببرند. انتخابهای عاقلانهتر غذاها، مانند جایگزینی کربوهیدراتهای تصفیهشده یا کربوهیدراتهای پیچیده مانند میوهها و سبزیجات، میتواند ظرف یکی دو روز انرژیتان را افزایش دهد و این گرایش به مصرف شیرینیها را به زودی برطرف خواهد کرد.
فعالیتهای شدید بدنی ممنوع!
بین ساعت ۱۱ تا ۱۶، ورزش سنگین نکنید. دویدن یا فعالیتهای شدید در محیط بیرون باید قبل از ساعت ۱۱ صبح و بعد از ساعت ۴ عصر انجام شود. هنوز هم انجام فعالیت بدنی و به دست آوردن فواید ناشی از انجام آن مهم است؛ اما لازم است آن را در ساعات مناسب خودش انجام دهید تا دچار شوک گرمایی ناشی از گرمازدگی نشوید. برای کمک به خنک ماندن، کلاه بپوشید، زیر سایه ورزش کنید و از سیستمهای مهپاش یا پنکههای آبپاش استفاده کنید.
هوشمندانه رفتار کنید
خورشید یک منبع عظیم انرژی است اما همانند بسیاری از چیزها در زندگی، رعایت اعتدال نکتهی کلیدی است. در معرض خورشید بودن زیاد میتواند موجب خستگی گرمایی شود. داغترین ساعات روز بهترین زمان برای انجام کارهای داخلی است؛ مانند خواندن یک کتاب یا انجام کارهای رایانهای. با این حال، اگر احساس رخوت شدید کردید، فقط ۵-۱۰ دقیقه در بیرون از خانه یا محل کارتان قدم بزنید. همین مقدار شگفتزدهتان خواهد کرد و میتواند انرژیتان را به مدت ۲ ساعت بعد افزایش دهد.
خیار بخورید
خیارها ۹۵٪ آب دارند؛ بنابراین بهتر است از آنها به عنوان میانوعده استفاده کنید و جایگزینی برای مصرف چیپسها یا شیرینیها در این روزهای گرم شود. خیار به آبرسانی بدن کمک میکند و باعث خنک شدن آن میشود. آنها همچنین دارای ویتامین B هستند که به افزایش انرژی و داشتن احساس خوب کمک میکنند.
برنامه غذایی کتوژنیک داشته باشید
برنامه غذای کتو یک راه عالی برای کاهش منبع سوخت بدنتان از قندها است. برای تابستان عادتهای غذایی جدید و مغذی را برای بدن خود در نظر بگیرید. در یک تحقیق نشان داده شد که در پیش گرفتن یک رژیم غذایی کتوژنیک به کاهش وزن، بهبود عملکرد مغز و کاهش قند خون کمک میکند. سعی کنید از یک کارشناس تغذیه این برنامه را دریافت کنید تا دچار مشکل نشوید.
واقعبین باشید
یکی از اشتباهات ما در فصل تابستان این است که تصور میکنیم ساعات خیلی زیادتری را در اختیار داریم که میتوانیم فهرست بلندی از کارهایمان را در آن ساعات انجام دهیم؛ در حالی که باید این را مدنظر داشته باشیم که فقط چند ساعت در روزهای گرم تابستان وجود دارد که میتوان کارهای بیرون از خانه را انجام داد. بهترین و سالمترین کار، تجدیدنظر در انتظارات شما برای فعالیتهایتان در فضای باز است.
امیدواریم با در نظر گرفتن این نکات و تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی خود، تابستان خنک و دلپذیری را تجربه کنید.
فرهادی
۱۷ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۵۵ ق٫ظ
خاکشیروشربت ابلیموفراموش نشود
هوشمند
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۵:۴۸ ب٫ظ
مفید و کاربردی بود تشکر
میرعبدالباقی
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۰۸ ب٫ظ
تابستان فصل کار است
هاتف
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۰۷ ب٫ظ
خیلی خوب
رحیمی
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۳ ق٫ظ
عالی
بهلولی
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۰ ق٫ظ
خیلی مفید بود. ممنون
امیر زندمنش
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۵ ق٫ظ
خیلی ممنون
یوسفی
۱۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۱ ق٫ظ
مرسی از مطالب اموزنده