تعداد خانه های خالی در سال ۸۵ از ۶۳۳ هزار واحد به یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد در سال ۹۰ و دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد در سال ۹۵ افزایش یافته است. این میزان افزایش در فاصله سال های ۸۵ تا ۹۵ حاکی از میانگین رشد سالانه ۱۷ درصدی خانه های خالی در کشور است.
به گزارش مجله خبری دلتا به نقل از اقتصاد آنلاین ، این روند افزایش در شرایطی است که تعداد واحدهای مسکونی کشور در بازه زمانی یاد شده ، با متوسط رشد سالانه معادل ۳.۷ درصد از۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در سال ۸۵ به ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد در سال ۹۰ و ۲۲ و میلیون ۸۰۰ هزار واحد در سال ۹۵ افزایش یافته است.
میانگین رشد سالانه تعداد واحد های مسکونی کشور و تعداد خانه های خالی به تعداد واحدهای مسکونی کشور از ۴ و ۲ دهم درصد در سال ۸۵ به ۸ و ۳ دهم درصد در سال ۹۰ و ۱۱ و ۳ دهم درصد در سال ۹۵ افزایش یافته است.
استان تهران با داشتن سهم ۱۹ درصد از کل خانه های خالی در سال ۹۵ (حدود ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی) رتبه نخست کشور از این بابت را از آن خود کرده است.
تعداد خانه های خالی استان تهران در سال ۹۵ معادل ۱۱ و ۶ دهم درصد و حدود ۳/. واحد درصد بالاتر از میزان کشوری آن است.
همچنین استان های اصفهان ، خراسان رضوی ، فارس ، آذربایجان شرقی ، البرز و خوزستان در مجوع با داشتن ۳۹ درصد از کل خانه های خالی کشور در سال ۹۵ پس از استان تهران ،د ر رتبه های بعدی استان های دارای بیشترین خانه های خالی قرار دارند.
استان های ایلام ، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان شمالی به ترتیب در پایین ترین رتبه های سهم خانه های خالی از کل کشور قرار میگیرند . در ضمن تعداد خانه های خالی تمام این استان ها ، پایین تر از میزان متوسط کشور یعنی ۱۱ و ۳ دهم درصد است.
این گزارش حاکی است ، کاهش رشد قیمت مسکن در کشور از ۲۹ درصد در سال ۹۱ به حدود ۳ درصد در سال ۹۵ ، به افزایش قابل توجه خانه های خالی به کل واحدهای مسکونی از حدود ۸ درصد در سال ۹۰ به حدود ۱۱ درصد در سال ۹۵ منجر شده است.