در مقاله پیش به برخی از بناهای تاریخی و زیبای ایران پرداختیم. امروز در قسمت دوم این مقاله در مجله خبری دلتا برخی دیگر از بناهای شگفتانگیز ایرانی را معرفی خواهیم کرد.
خانقاه و بقعه شیخ صفیالدین، اردبیل
یکی دیگر از گنجینههای عصر صفوی است که بهسبب ساخت بقعه جد شاه اسماعیل اول، یعنی شیخ صفیالدین مشهور شده است. تصویر نشان میدهد که این سازه گنبدی از جنس چینی داشته است.
سی و سه پل یا پل اللهوردیخان، اصفهان
این سازه شکوهمند که به دستور شاه عباس اول ساخته شده، نامش را از گذر طاقداری که روی زاینده رود ساخته شده میگیرد و تفریحگاه گردشگران و اهالی این منطقه است.
حمام سلطان امیر احمد، کاشان
این حمام که آمیزهای از سبک ساختوساز عصر سلجوقی در قرن یازدهم و عصر قاجار است، بهسبب تزئینات زیبا و گچکاریهای خاصش با آهک و ملات مشهور است.
کلیسای تادئوس مقدس، نزدیک ماکو
این کلیسا که به کلیسای طاطاووس هم مشهور است بهسبب سنگهای سیاهی که برای ساختش استفاده شده، قره کلیسا هم نامیده میشود.
این سازه که در شمالی غربی ایران واقع شده، اثری باستانی مربوط به دوران مسیحیت این منطقه است. این کلیسا که محل نیایش بسیاری از ارمنیها بوده، هنوز هم یک صومعه محسوب میشود.
خانه طباطباییها، کاشان
این خانه که برای تاجر نامی کاشان در عصر قاجار ساخته شده، بخشهای مختلفی دارد که با انواع و اقسام هنرها و سبکهای معماری مانند گچکاری و شیشه رنگی تزئین شده است.
تیمچه، کاشان
این مهمانسرا یا کاروانسرای کوچک در بازار کاشان واقع شده و شامل فضاهای مسقف کوچکی است که برای فروش قالی یا کالاهای لوکس دیگر در عصر قاجار بهکار میرفته است. سقف باشکوه و این سازه آنرا منحصربهفرد ساخته است.
آرامگاه حافظ، شیراز
این مقبره مربوط به قرن چهاردهم و متعلق به شاعر نامآشنای ایرانی، یعنی حافظ است که طی سالها بارها نوسازی شده و آندره گدار، معمار فرانسوی و علی سامی، باستانشناس ایرانی، به اضافه شدن ملحقات آن کمکهایی شایان کردهاند.
حمام وکیل، شیراز
این سازه در قرن هجدهم در دوره زندیه با نقاشی اسطورههای ایرانی تزئین شده و بهعنوان حمام و همچنین مرکز اجتماعی آن زمان استفاده میشده است.
مسجد وکیل، شیراز
یک سازه دیگر از دوران زندیه، که یکی از زیباترین مسجدهای ایران است، با سرامیکهای رنگارنگ تزئین شده است.
کلیسای جامع وانک، اصفهان
این کلیسای جامع توسط ساکنان ارمنی اصفهان در قرن هفدهم ساخته شد و تزئینات آن شامل نقاشیهای آبیرنگ سقفی میشود که داستان آفرینش را به تصویر میکشند. این کلیسا امروزه نیز مورد استفاده ارمنیان اصفهان است و بازدید از آن برای عموم آزاد است.