کارشناسان مسکن میگویند: پایان افزایش قیمت مسکن در پایتخت روی داده است.
یک کارشناس اقتصاد مسکن گفته است: «اگر بر مبنای رفتار گذشته، بازار مسکن را تحلیل کنیم، پایان سال ۱۳۹۷ میبایست پایان افزایش قیمت در بازار مسکن باشد.» به اعتقاد او در ماههای پایانی سال گذشته سرعت نرخ رشد قیمت مسکن کاهش یافته و به مرز صفر نزدیک شده بود، اما بهیکباره در اسفندماه، قیمت مسکن رشد ۹ درصدی یافت. سپس در فروردین، افت ۴۰ درصدی در معاملات دیده شد و با توجه به این آمار، در ماههای آینده رشد قیمتی محسوس در بازار مسکن اتفاق نخواهد افتاد.
۴ عامل آشفتگی بازار مسکن
به گزارش مجله دلتا بهنقل از اقتصاد آنلاین مهدی روانشادنیا، اظهار کرد: «اگر بر مبنای رفتار گذشته، بازار مسکن را تحلیل کنیم، پایان سال ۱۳۹۷ میبایست پایان افزایش قیمت در بازار مسکن باشد.»
به باور روانشادنیا چهار عامل باعث سردرگمی بازار مسکن شده است که به بررسی آن میپردازیم:
۱. تحریمها
اولین عامل به بحث تحریمها مربوط میشود که جو روانی ایجاد کرده است. این سردرگمی منجر به این شده که مالکان، یا نسبت به فروش تردید کنند یا قیمتهای نامتعارف برای ملک خود در نظر بگیرند. استدلال فروشندگان این است که اگر واحد خود را بفروشیم چه بهتر، اگر نفروشیم هم ریسکهای خود را به نوعی پوشش دادهایم.
۲. بازارهای موازی
رفتار بازارهای موازی، دومین عامل رشد قیمتهای اسمی در بازار مسکن ارزیابی میشود. قابلیت پیشبینی قیمت ارز و طلا، چندان آسان نیست. نوسانهای بازار ارز، قابلیت اطمینان نسبت به ریال برای انجام معاملات را کاهش میدهد و بازارها را در شرایط ابهام باقی میگذارد.
۳. افزایش هزینههای تولید مسکن
قیمت مصالح ساختمانی طی یک سال اخیر بالا رفته است. همچنین، در ابتدای سال، عوارض شهرداریها بسیار افزایش یافته و به همین دلیل، تولیدکننده نمیتواند برآورد دقیقی از قیمت تمامشده واحد خود داشته باشد. بنابراین، این موضوع را در قیمتگذاری واحدی که هماکنون برای عرضه دارد، اعمال میکند.
۴. محدودیتهای ایجاد شده برای سود بانکی
با توجه به اینکه در ایران فعالیتهای تولیدی متنوعی برای سرمایهگذاری وجود ندارد، مسکن، کارکرد سرمایهگذاری پیدا میکند. در این شرایط، عدهای برای حفظ ارزش داراییهای خود و همسویی با تورم عمومی، پولهای خود را از بانکها خارج و در بخش مسکن سرمایهگذاری میکنند.
برای آگاهی از اخبار روز بازار مسکن، به صفحه خبر و گزارش مجله دلتا، جامعترین مجله ملکی ایران، مراجعه کنید.
صدرا
۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۱۸ ق٫ظ
تحلیل خوبی بود.
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۴۲ ب٫ظ
حباب تورم زیاد شده!
سیامک مودت
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۴۹ ب٫ظ
ولی باز افزایش قیمت هست گویا
زارع
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۰۶ ب٫ظ
خدا کنه تورم منطقی بشه
سلیمی
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۰۶ ب٫ظ
امیدوارم
علي حنيفه پور
۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۳ ق٫ظ
متاسفانه همچنان افزایش قیمت وجود داره