خواص بامیه به قدری زیاد است که توصیه میشود علاوه براینکه از آن در غذاهای مختلف استفاده میکنید، از ترشی بامیه نیز به عنوان دسر در کنار غذا استفاده کنید؛ طرز تهیه ترشی بامیه بسیار راحت و کم هزینه است که برای درست کردن آن نیاز به تجربه در این زمینه ندارید؛ برای آشنایی با فوت و فن ترشی بامیه، تا پایان این مطلب با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه ترشی بامیه
- سیر بزرگ و خرد شده ۲ حبه
- فلفل قرمز ۱ یا ۲ عدد
- تخم شوید ۱ قاشق چایخوری
- بامیه کوچک ۵۰۰ گرم
- سرکه ۲ فنجان
- آب ۲ فنجان
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
چگونه ترشی بامیه درست کنیم؟
برای درست کردن ترشی بامیه و اینکه ظاهر بسیار زیبایی داشته باشد، حتما سعی کنید از بامیههای کوچک استفاده کنید؛ در صورتی که بامیه کوچک در دسترس نبود، میتوانید بامیههای بزرگ را به صورت حلقهای برش داده و استفاده کنید؛ لازم به ذکر است که پخت ترشی بامیه ۳۰ دقیقه زمان میبرد؛ در نتیجه برای آموزش راحتترین روش تهیه ترشی با ما همراه باشید.
مرحله اول
در ابتدا بامیهها را شسته و برای ضدعفونی کردن آن، به مدت ۵ دقیقه آنها را درون آب نمک قرار دهید؛ سپس برای اینکه لیزی بامیه از بین برود، بامیهها را به همراه سرکه و آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد درون آبکش بریزید تا خنک شود.
مرحله دوم طرز تهیه ترشی بامیه
در این فاصله تا بامیهها خنک میشوند، در یک قابلمه ترکیب سرکه، آب و نمک ریخته و روی حرارت گاز قرار دهید؛ بعد از به جوش آمدن مخلوط سرکه آن را کنار گذاشته تا خنک شود.
مرحله پایانی طرز تهیه ترشی بامیه
در شیشه مناسب لایه اول را با فلفل قرمز، تخم شوید و سر پر کنید؛ سپس مقداری بامیه روی آن ریخته و مجدد از ترکیب فلفل، تخم شوید و سیر استفاده کنید و این روند را ادامه دهید تتا شیشهها پر شوند. در نهایت مخلوط سرکه و آب نمک سرد شده را روی بامیهها ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات کاربردی مهم در طرز تهیه ترشی بامیه
- در صورتی که دوست ندارید شیره بامیهها خارج شوند، هنگام پاک کردن آن سعی کنید سر بامیه را زیاد برش نزنید.
- نوع سرکه در طعم نهایی ترشی شما بسیار اهمیت دارد؛ در نتیجه بهتر است از سرکه انگور استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که به هیچ وجه باقیمانده ترشی مورد استفاده را مجددا داخل ظرف اصلی نریزید.
- در صورتی که علاقه دارید ترشی بامیه شما زیاد نرم نشود، هنگام تهیه آن، بامیهها را نجوشانید.
- در صورتی که ترشی کمی لیز شد، میتوانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.
خواص بامیه
اگر بامیه دوست ندارید و آن را از لیست برنامه غذایی خود حذف کردهاید، بهتر است که با خواص این ماده غذایی اعجابانگیز آشنا شوید.
دفع سموم با خوردن بامیه
ماده لزج درون بامیه باعث میشود که مواد زائد و سموم در دستگاه گوارش از بدن خارج شود.
کمک به کاهش وزن
بامیه سرشار از فیبر است و علاوه بر آن پلی ساکاریدهای موجود در این گیاه باعث میشود که سوخت و ساز بدن افزایش یابد که در نهایت منجر به کاهش وزن میشود.
جلوگیری از بیماری قلبی
این خوراکی به دلیل دارا بودن ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای مختلفی به افراد کمک میکند تا خطر بیماریهای قلبی و عروقی در افراد کاهش یابد.
پیشنهاد مطالعه: با تهیه ترشی تربچه در مهمانیهای خود خاص بدرخشید + ویدئو