خشک کردن انگور در خانه و طرز تهیه کشمش، از روشهای قدیمی است که از دیرباز تا کنون در خانههای ایرانی مرسوم بوده است. از مهمترین مزایای خشک کردن انگور که باعث شده افراد بسیاری به انجام این کار ترغیب شوند، خواص انگور است که در این حالت به طور کامل حفظ میشود؛ روشهای مختلفی برای تهیه کشمش وجود دارد که امروز در این مطلب از دلتامگ به مهمترین و راحتترین آنها میپردازیم.
انواع روش خشک کردن انگور در خانه و طرز تهیه کشمش
برای خشک کردن انگور در خانه، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که در ادامه چندین روش خشک کردن انگور را توضیح میدهم:
طرز تهیه کشمش سایه خشمک
به این روش خشک کردن انگور، کشمش سایه خشک گفته میشود؛ برای این نوع کشمش باید از انگور عسگری استفاده کرد؛ به این صورت که خوشههای چیده شده انگور را بعد از تمیز کردن و جدا کردن حبههای گندیده، با نخ از سقف سالنهای سرپوشیدهای که هوا جریان داشته باشد آویز میکنیم؛ مهمترین مزیت کشمش سایه خشک این است که تمام مواد مغذی درون انگور حفظ میشود و ارزش غذایی بالایی دارد؛ طرز تهیه کشمش به این روش تقریبا دو ماه زمان میبرد.
طرز تهیه کشمش آفتابی
برای استفاده از این روش روی یک سطح بلند با توجه به حجم انگور، پارچه تمیز پهن کرده و خوشههایانگور را با فاصله روی آن قرار دهید؛ این روش خشک کردن انگور در خانه ۲۰ روز زمان میبرد؛ در این فاصله شما باید هر چند روز یکبار انگورها را جابهجا کرده تا به طور کامل خشک شود. توجه داشته باشید که انگورها باید در مکانی باشند که در طول روز آفتاب به طور مستقیم به آن بتابد.
در نهایت انگورهای خشک شده را از ساقه جدا کرده و در جای خشک و خنک قرار دهید؛ در این روش طرز تهیه کشمش، رنگ کشمشها سبز مایل به قهوهای تیره میشوند.
خشک کردن انگور برای مویز
برای تهیه مویز ب انگورهای قرمز مجلسی یا به اصطلاح به انگورهای شاهانی نیاز دارید؛ خواص مواد مانند کشمش و حتی بیشتر از آن است ولی از نظر ظاهری با کشمش پلویی متفاوت است. بهتر است برای خشک شدن زودتر مویزها، از شستشو انگور قبل از خشک کردن خودداری کنید؛ در غیر این صورت روند خشک کردن انگور در خانه طولانتر خواهد شد.