رکود بازار مسکن شهرهای کشور را فرا میگیرد. کارشناسان پیشبینی کردهاند که بعد از رکود بازار مسکن پایتخت، ظرف سه تا چهار ماه آینده دیگر شهرهای کشور نیز کسادی خرید و فروش ملک را تجربه خواهند کرد.
به گزارش مجله دلتا به نقل از ایسنا ، رکود بازار مسکن در انتظار تمام شهرهای کشور است. آمار اتحادیه املاک نشان میدهد معاملات در تهران طی ۱۸ روز آذرماه، ۶۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افت کرده اما در کل کشور وضعیت تا حدودی بهتر است و خرید و فروش مسکن کاهش ۱۵ درصدی داشته است.
بسیاری از انبوهسازان در شهرستانها به دلیل گرانی و چهاربرابر شدن قیمت مصالح ساختمانی، ساخت و ساز را متوقف کردهاند، زیرا تولید ساختمان توجیه اقتصادی ندارد و این امر به رکود بازار مسکن در شهرهای کشور دامن زده است.
اما با وجود گرانی مصالح، ساخت و ساز در تهران همچنان ادامه دارد و افزایش یافته است. آمار پروانههای صادر شده برای ساخت ساختمان، ۳۱.۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
اما با توجه به کاهش ۵۴درصدی معاملات، پیشبینی میشود ۴۹۰هزار واحد خالی به نیمی از واحدهای آماده تولید استان تهران افزوده خواهد شد. همچنین اغلب مصالح ساختمانی رشد قیمت داشتهاند که میتواند اثر منفی در تولید و عرضه مسکن بگذارد.
آمار رشد قیمت مصالح ساختمانی
طبق آمار در شش ماهه ابتدای سال ۱۳۹۷، گروه لوله و پروفیلهای فولادی از ۲۶ تا ۱۵۱درصد، گروه میلگرد از ۹۸ تا ۱۴۶درصد، گروه ورقهای گالوانیزه از ۵۴ تا ۹۳ درصد و گروه سنگهای تخت پلاک از ۷ تا ۵۶ درصد افزایش قیمت داشته است.
رشد عجیب و غریب مصالح ساختمانی در حالی رقم خورده که عمده این مصالح در داخل کشور تولید میشود و نمیتواند تاثیرپذیری چندانی از جهش نرخ ارز داشته باشد.
برخی از انبوهسازان معتقدند با استفاده از فناوریهای نوین میتوان هزینههای ساخت مسکن را پایین آورد و با همکاری همه جانبه دستگاههای کشور میتوان قیمت زمین را کم کرد و این امر، ضرورت حمایت دولت و صنعتی سازی مسکن را نشان میدهد.
فرشید پورحاجت ـ دبیر کانون انبوهسازان ـ میگوید: «حمایت دولت از بخش مسکن با کاهش قیمت زمین و کاهش عوارض دولتی دریافتی از طرحهای انبوهسازی و حل هزینههای سنگین بیمه کارگری ممکن میشود.»
مطالب بیشتر درباره مسکن را در صفحات خبر و گزارش و اخبار مسکن مجله دلتا بخوانید.