بازاریابی و فروش تلفنی، یکی از رایجترین ابزارهای بازاریابی و فروش و دانشی علمی با پشتوانههای تجربی و مهارتهای عملیاست که فقط افراد واجد شرایط و شرکتهای پرقدرت برای رونق بخشیدن به فعالیتهای بازاریابی و فروش، قادرند به بهترین نحو از این ابزار کارآمد و پرسود، بیشترین درآمدها را کسب کنند.
گامهای طلایی برای بازاریابی و فروش تلفنی
عمل به تعهد
به تعهد تان در مقابل مشتری، پایبند باشید و از دادن وعده بیپایه، خودداریکنید. ادعایی کنید که میتوانید از پس آن برآیید. در دنیای امروز، صداقت و پیگیری، از مهمترین کارکردهای جذب و حفظ مشتریاست.
همیشه پس از مشتری، گوشی را بگذارید
مواردی پیشمیآید که بعد از اتمام مکالمه و خداحافظی و هنگامی که شما در حال گذاشتن گوشی روی تلفن هستید، ناگهان مشتری چیزی را به یاد میآورد و میخواهد آن را با شما در میان بگذارد؛ اما شما متوجه صدای او نمیشوید و گوشی را میگذارید.
بهتر است برای جلوگیری از چنین حالتی و رعایت ادب و احترام، پس از اینکه صدای قرار گرفتن گوشی او و قطع مکالمه را شنیدید، گوشی خودتان را روی تلفن قراردهید.
تعهد به یادگیری
یاد گیرنده باشید و مهارت خویش را با تمرین و تکرار ارتقا دهید. برای اینکه از قافله پیشرفت عقب نمانید، مدام باید برای آموزش خویش وقت بگذارید و هزینه کنید و اینها را برای خود سرمایهگذاری بدانید.
رعایت تعادل
حد تعادل را در رفتارتان رعایت کنید. برای فروشهای زیاد، مغرور و هنگام فروشهای کم نیز دلسرد نشوید. غرور و دستکم گرفتن خویش، هر دو دامهای خطرناکیاست که پیش روی بازاریان و فروشندگان قراردارد.
تخصص و امین بودن
مشاوری متخصص و امین برای مشتری باشید. در حرفه بازاریابی، پیش از اینکه بتوانید شرکت و محصولی را به مشتری معرفی کنید، باید قادر باشید خودتان را در دل مشتری جاکنید، بهنحوی که او پذیرا و دوست دار شما باشد.
البته مشتریان انتظار دارند علاوه بر اعتمادی که در آنان ایجاد میکنید، بر کارتان نیز مسلط باشید و بتوانید بهعنوان مشاوری متخصص و امین، پاسخگوی سؤالاتشان باشید، پس بهتر است بیشتر درباره مشتری صحبت کنید تا درباره خودتان! این یکی از رموز موفقیت است.
درک روحیات متفاوت
روحیات مشتریان را درک کنید. قرارنیست همه شبیه هم باشند. مشتریان، روحیات و حالاتی متفاوت دارند؛ بعضی با اشتیاق و علاقهمند و با تمام وجود در روند مذاکره شرکت میکنند و بعضی بیتفاوت و خنثی هستند، برخی خسته و غیرعلاقهمند و گروهی نیز تحت فشار و پرمشغله اند. با شرکت در کلاسهای روانشناسی، ارتباط با مشتری، تیپهای شخصیتی و موقعیتی مشتریان را بشناسید و درجهت هماهنگ کردن خود با آنان گام بردارید.
شش زنگ کافی است
بیش از ۶ زنگ، منتظر مشتری نمانید. اگر به تلفن مشتری زنگ میزنید و او گوشی را برنمیدارد، حداکثر تا ۶ زنگ منتظر بمانید و نه بیشتر؛ چون یا مشتری در محل کار خود حضور ندارد و یا فعلاً امکان پاسخگویی ندارد. بیش از این وقت را تلف نکنید، با سایر مشتریان تماس بگیرید و سپس در فرصتی دیگر، دوباره با آن مشتری تماس حاصل کنید.
اهدای جایزه و هدیه
مشتریان، جایزه و هدیه را دوستدارند. برای اینکه مشتری را شادمان و او را به شرکت و خودتان وفادار کنید، پس از خرید، یک محصول یا خدمات اضافه که انتظارش را ندارد، تقدیمش کنید. هدیه غیرمنتظره رایگان، علاقه او را زیاد میکند.
پیگیر باشید
پیگیری، نشانه جدیت در خدمت به مشتری است، همچنین میزان علاقهمندی به حرفه و کار شما را نشانمیدهد. به درخواستهای مشتری، سریع پاسخ دهید؛ پاسخ سریع، از، هدر رفتن فروش جلوگیری میکند. پیگیری کنید و اگر سؤال دیگری دارد، پاسخ دهید، حتی از او درخواست وقت ملاقات حضوری نمایید تا توضیحات بیشتر را حضوری به اطلاعش برسانید.