بررسی ها نشان می دهد ، بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک منطقه از پایتخت به سبب گرانی قیمت ، مشتری ندارند.
پیش بینی می شود این خانه های گران ، دوره رکودی دراز مدت را پیش رو دارند.
به گزارش مجله خبری دلتا ، آخرین گزارش های مرکز آمار نشان می دهد که در کشور نزدیک به ۵ میلیون واحد مسکونی خالی و خانه دوم وجود دارد.
به رغم اینکه به ازای ۲۴ میلیون خانوار ، ۲۷ میلیون خانه وجود دارد اما ، بخش تقاضا در بازار مسکن بی پاسخ مانده و ۱۹ میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می کنند.
بررسی های وزارت راه و شهرسازی حاکی است ؛ تفاوت قیمت مسکن در بالا و پایین شهرتهران ، دستکم به ۵ برابر می رسد و ناتوانی خریداران مصرفی ، باعث شده خانه های های لوکس همچنان خالی باقی بمانند.
تعبیر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی از شرایط کنونی مسکن در کشور، انحراف گسترده از تعادل است که ادامه این روند در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و …. را بحران آفرین خواهد کرد.
بر اساس گفته کارشناسان و تایید مسئولان حوزه های اقتصاد و مسکن کشور ، امسال هر چند که واحدهای کم متراژ و متناسب با توان خرید دهک های متوسط به نسبت رونق می یابد اما ، بازار خانه های لوکس همچنان در رکود خواهد بود.
در این میان سرمایه نهاد هایی پر قدرت مانند بانک ها که در دوران اوج سوداگری بازار مسکن و افزایش قیمت های ۵۰۰ درصدی به این حوزه وارد شده اند محبوس خواهد ماند . نهاد هایی که خود یکی از متهمان ردیف اول گرانی مسکن در سال های ۸۴ تا ۹۲ و رکود این بازار از سال ۹۲ تا امروز هستند .