چندی پیش وزیر راه و شهرسازی از افزایش سقف وام مسکن صحبت به میان آورد. روز گذشته که خبر افزایش وام مسکن در تهران تا ۲۵۰ میلیون تومان اعلام شد، کارشناسان مسکن در رابطه با تاثیر این افزایش بر بازار مسکن گمانهزنی کردند.
افزایش وام مسکن تقاضا را تحریک میکند
بیت الله ستاریان کارشناس اقتصاد مسکن، درباره اثر افزاش وام مسکن به ۲۵۰ میلیون تومان اظهار داشت: این موضوع که با این افزایش سقف وام مسکن، تقاضا در بازار تحریک خواهد شد، سخن درستی است. اما اینکه این افزایش مبلغ وام، باعث بیشتر شدن قیمت مسکن، بهخصوص در کلانشهرها خواهد شد، درست نیست.
وی با بیان اینکه ضمانت اجرایی این وام مشخص نیست، گفت: با توجه به مبلغ اقساط این وام، تعداد زیادی از افراد و زوجها توانایی پرداخت اقساط ۵ میلیون تومانی را در سال نخواهند داشت، از طرفی، این امر که تامین منابع این تسهیلات از عهده کدام بانک بر خواهد آمد، نیز نامشخص است.
ستاریان ادامه داد: به فرض اینکه ۱۰۰ هزار نفر نیز بتوانند از این وام بهرهمند شوند، اما بانک مسکن یا سایر بانکها بعید است بتوانند چنین مبلغی را پرداخت کنند.
۲۰ میلیون اجاره نشین در کشور داریم
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نیاز کشور به مسکن ساخت سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد است، اضافه کرد: علت اینکه بسیاری از مردم خانه ندارند، از همه مهمتر این است که تعداد واحدهای مسکونی کشور کفاف جمعیت ۸۰ میلیونی کشور را نمیدهد؛ بنابراین باید شرایطی را فراهم آورد تا ساخت مسکن به صورت انبوه افزایش یابد تا در چنین شرایطی شاهد تعادل در عرضه و تقاضای مسکن باشیم.
این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای موجود حدود یک چهارم جمعیت کشور یعنی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر حاشیهنشین هستند، افزود: این امر باید ریشهیابی شود که چرا این حجم از حاشیهنشینی در کشورمان وجود دارد.
طرح بی سرانجام اخذ مالیات از خانههای خالی
ستاریان در پاسخ به این پرسش که دولت قصد دارد از طریق اخذ مالیات بر خانههای خالی، عرضه را در بازار مسکن افزایش دهد، آیا این امر موفقیت آمیز خواهد بود، گفت: این طرح از اساس غلط است، کسانی که این طرح را مطرح میکنند و در صدد ارائه این طرح به مجلس هستند، به دنبال بازی دادن بهارستاننشینان هستند، به بیان دیگر، طرح فوق نوعی فریب است و اگر هم اجرایی شود، نتیجهای در بر نخواهد داشت.
وی در توضیح بیشتر این نظر خود تصریح کرد: ضریب خانههای خالی در تمام شهرهای دنیا ۵ درصد بوده و در بهترین حالت ممکن است ۴ درصد شود، حتی این رقم در شهرهای توریستی بین ۸ تا ۱۰ درصد است.
این کارشناس اقتصاد مسکن، اخذ مالیات از خانههای خالی را تنها در کشورهای توسعه یافته قابل اجرا دانست و گفت: در کشورمان بر فرض اینکه کسی از خیر درآمد ماهانه ۵ میلیون تومان به طور مثال، از طریق خالی نگه داشتن داشتن مسکن خود بگذرد، چنین شخصی با پرداخت مالیات ۵۰۰ هزار تومانی نیز باز هم خانه خود را خالی میگذارد.
وی افزود: بنابرین چنین طرحهایی به هیچ عنوان گرهای را از بازار مسکن باز نخواهد کرد و اگر هم تصویب و اجرایی شود، به طور قطع نتیجه در پی ندارد.
منبع: فرارو
سعدی
۱۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۴۹ ب٫ظ
ممنون بابت اینهمه دیدگاههای مفیدتان
شایگان
۱۳ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۹ ق٫ظ
به امید خانه دار شدن همگی
مهران
۱۳ تیر ۱۳۹۸ در ۱:۵۵ ق٫ظ
قطعا با افزایش مبلغ وام ، قیمت مسکن بصورت سرسام آور گران خواهد شد
کوروش
۱۲ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۵۰ ب٫ظ
مفید بود
پویان
۱۲ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۱۴ ب٫ظ
امیدوارم با تصویب اخذ مالیات از خانههای خالی از سکنه تحولی در بازار مسکن ایجاد شود وگرنه افزایش وام کمکی به این بازار نمی کند.
سعدی
۱۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۴۶ ب٫ظ
هرطور که بشود، نمی توان جلوی افزایش قیمتها را گرفت…….به هزاران دلیل
حسنی
۱۲ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۰۱ ب٫ظ
ممنون بابت مطالب خوبتون