پیاز به بسیاری از غذاهای مورد علاقه ما طعم میبخشد، بنابراین اجازه ندهید چند قطره اشک شما را از پیاز دور کند. هر کسی که حتی یکبار پیاز را برش داده باشد میداند که بریدن پیاز همان و درآمدن اشک همان! با توجه به نقش مهم و برجسته پیاز در سفره غذای خاورمیانه، حل این مشکل یکی از چالشهای آشپزی همه ماست. با مجله دلتا همراه باشید تا ترفندهای جلوگیری از اشک ریختن موقع خرد کردن پیاز را یاد بگیریم.
آن چیزی که اشک ما را درمیآورد یک ماده شیمیایی تحریککننده است که با برشخوردن لایههای پیاز آزاد شده و باعث میشود چشمها بسوزند.
ترکیب شیمیایی موجود در پیاز
ترکیبی از گوگرد به نام پروپیل سولفوکسید در پیاز وجود دارد که وقتی پیاز را برش میدهید در هوا پخش میشود. هنگامی که این ماده با رطوبت، مثلا بخار آب موجود در هوا یا رطوبت طبیعی اطراف چشم شما تماس پیدا میکند، به اسید سولفوریک تبدیل میشود. اسید سولفوریک بویی قوی دارد و چشم شما را تحریک میکند. غدههای اشک در چشم بهسرعت مشغول به کار شده و تلاش میکنند تا چشم را بشویند.
حالا که دلیل اشکبار بودن پیاز را فهمیدیم، میدانیم هر چیزی که جلوی رسیدن پروپیل سولفوکسید به چشم را بگیرد، میتواند چشمان ما را هم از سوزش برهاند. بخار داخل آشپزخانه باعث افزایش احتمال سوزش چشم هنگام خردکردن پیاز میشود.
ترفندهای جلوگیری از اشک ریختن
چند ترفند برای جلوگیری از اشک ریختن هنگام بریدن پیاز وجود دارد. دفعه بعد که برای خردکردن پیاز آماده میشوید، کار خود را با بریدن و دورریختن کمی از ته پیاز که ریشههای کوچک رشتهای زیادی از آن آویزان است، شروع کنید تا بیشتر ترکیبات سولفوریک (که در ریشه وجود دارند) جدا شوند. سپس پوست آن را جدا کرده و با اشک کمتری برش دهید.
برخی آشپزها پیازها را قبل از برشدادن به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال یا ۱۰ دقیقه در فریزر میگذارند که به کمتر اشکریختن هنگام خردکردن پیاز کمک میکند، زیرا ترکیبات گوگردی دیگر بهراحتی در هوا رها نمیشوند.
اگر به غذاهایی که پیاز در آن نقش دارد علاقه دارید، بورانی مرغ را بخوانید.
اگر تعداد زیادی پیاز دارید که جوانه زدهاند و دیگر مایل به خوردن آنها نیستید میتوانید آنها را در گلدان کمعمقی بکارید و از گلهای زیبایش لذت ببرید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به ترفندهای آشپزی علاقه دارید برای رفع بوی سوختگی قورمه سبزی چه کنیم؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۳ بهمن ۱۴۰۰ در ۶:۵۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ دی ۱۴۰۰ در ۹:۳۶ ب٫ظ
عالی
فاطمه یزدیان
۱۸ دی ۱۴۰۰ در ۱:۲۷ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما
ناشناس
۱۰ دی ۱۴۰۰ در ۱:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ دی ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
خیلی مفید بود
فاطمه یزدیان
۱۲ دی ۱۴۰۰ در ۹:۴۷ ق٫ظ
ممنونم از همراهی و نظر شما
ناشناس
۹ دی ۱۴۰۰ در ۱:۰۱ ب٫ظ
عالی
مونا اصفهانی
۱۲ دی ۱۴۰۰ در ۸:۵۵ ق٫ظ
ممنون از حضور شما