وقتی موجر اقدام به فروش ملکی میکند و قبلا قرارداد اجارهی آن را بسته است این پرسش که آیا فروش ملک اجارهای قرارداد اجاره را فسخ میکند یا نه؟! یکی از نگرانیهای همیشگی مستأجران است. در پاسخ به این پرسش باید گفت : جای نگرانی نیست و قرارداد اجارهی شما به همان شکل ادامه خواهد داشت با این توضیح که؛
هرگاه صاحب ملک، ملکش را بفروشد قرارداد اجارهی او با مستأجرش باقی میماند و لازم نیست مستأجر با صاحب جدید ملک قرارداد اجاره دوباره امضا کند.
در زمانی که فروشنده، خودش مالک ملک بوده و شخصاً قرارداد اجاره با مستأجر را تنظیم کرده باشد، هر دو طرف باید به قرارداد پایبند باشند بنابراین در صورتیکه بعد از آن هرگونه نقل و انتقالی روی ملک انجام شود حقوق ایجاد شده برای مستأجر از بین نمیرود و تا زمان انقضاء قرارداد اجاره ادامه خواهد داشت.
بنابراین، نه فقط تنظیم قرارداد اجارهی جدید لازم نیست بلکه مالک جدید تا پایان زمان قرارداد نمیتواند مستأجر را مجبور به تخلیه ملک کند.
شایان ذکر است، اگر در قرارداد اجاره نوشته شود که در صورت فروش و انتقال ملک به دیگری قرارداد فسخ میشود، در این حالت مستأجر موظف است ملک را تخلیه کند. در ضمن مالک باید هنگام فروش ملک، خریدار را به وجود مستأجر در آن ملک آگاه کند،چرا که اگر خریدار از وجود مستأجر در ملک خود آگاه نباشد بهطور قانونی میتواند اقدام به فسخ و بر هم زدن معامله کند.
اگر ملکی که مستأجر دارد فروخته شود، خریدار در تمام مراحل جانشین مالک اول بوده و مستأجر در زمان تخلیه باید مبلغ ودیعه را از مالک جدید بگیرد. به همین سبب خریداران باید توجه داشته باشند که هنگام خرید، بابت پیش پرداخت یا ودیعه، با مالک قبلی توافق کرده یا مالک قبلی را به پرداخت ودیعه به مستأجر ملزم کنند.
برای مطالعهی بیشتر به نکات حقوقی ملکی، دانستنیهای حقوقی ملکی، مجله دلتا مراجعه کنید.