این مطلب یک راهنمای سریع برای آشنایی با مهمترین انواع کفش ورزشی و کاربرد هر کدام از آنهاست. با بخش مد و زیبایی مجله دلتا همراه باشید.
کفش مخصوص دویدن (Running Shoe)
اگر اهل دویدن هستید انتخاب یک جفت کفش مخصوص دویدن یا کفش رانینگ مناسب مهمترین نکتهای است که پیش از حرکت باید در نظر بگیرید. کفشهای ورزشی مخصوص دویدن نسبت به خیلی از انواع کفش ورزشی دیگر زیرهی نازکتری دارند. با این حال، زیره کفشهای ورزشی مخصوص دویدن از سه لایهی مقاوم تشکیل شده است که شوک ناشی از ضربههای پا به سطح زمین را به کمترین حد کاهش میدهد و باعث میشود فشار کمتری به مفاصل شما وارد شود.
کفشهای دویدن معمولا کاملا انعطافپذیر و سبک هستند تا حرکت مچ و کف پا هنگام دویدن بهراحتی انجام شود.
اگر دنبال یک کفش با زیرهی مقامتر و ضخیمتر هستید، کفشهای تِرِیل رانینگ (Trail Running) که برای دویدن در کوه و طبیعت طراحی شدهاند بهترین انتخاب هستند.
رویه کفشهای ورزشی مخصوص دویدن معمولا از پارچهی سبک و مِش (Mesh) ساخته میشود تا هم وزن کفش به کمترین حد ممکن برسد و هم پا هنگام دویدن امکان نفس کشیدن بهتری داشته باشد.
کفش مخصوص پیادهروی (Walking Shoe)
شاید اهل دویدن نباشید، اما با سبک زندگی مدرن و کم تحرکی که اکثرمان داریم، پیادهروی باید بخش ثابتی از برنامهی روزانه یا حداقل هفتگی ما باشد.
کفشهای مخصوص پیادهروی معمولا به جذب ضربهی کمتری نسبت به کفشهای مخصوص دویدن نیاز دارند، اما به خاطر اینکه احتمالا برای مدت طولانی قرار است آنها را استفاده کنید، لازم است کاملا راحت باشند.
یک کفش مخصوص پیادهروی خوب باید طوری طراحی شده باشد که از پا و مچ پا در برابر تاول زدن محافظت کند.
در خرید کفش پیادهروی به اندازهی آن توجه کامل داشته باشد. همچنین بهتر است کفی کفش کمی کوشِن یا بالشتک داشته باشد.
کفش ورزشی مخصوص تمرین (Cross Training Shoe)
کفش ورزشی مخصوص تمرین وقتی به کار میآید که شما قصد ندارید یک ورزش تخصصی خاص را انجام دهید. برای ورزشهای تخصصی مثل فوتبال، بسکتبال، والیبال و… باید کفش ورزشی مخصوص آنها را بپوشید.
کفش تمرین برای رفتن به باشگاه یا وقتی ورزشهای مانند بدنسازی یا ایروبیک را که کفش مخصوص ندارند انجام میدهید بسیار کاربردی است.
کفشهای ورزشی مخصوص تمرین به خوبی ضربهها و شوکهای برخورد پا با زمین و اجسام را جذب میکنند و برای همین برای ورزشهای کاردیو و تردمیل مناسب هستند. همچنین اگر برای مدت طولانی میایستید میتوانید سراغ کفش تمرین بروید.
کفش فوتبال (Soccer Cleat)
به دلیل اینکه پایهی ورزش فوتبال دویدن است، اولین ویژگی کفشهای مخصوص فوتبال هم سبک بودن آنهاست. زیرهی این کفشها اصولا برای دویدن روی چمن صاف طراحی میشود و به همین خاطر گریپهایی دارد که از سر خوردن روی چمن جلوگیری میکنند.
کفش مخصوص کوهنوردی (Hiking Shoe)
بدون داشتن کفش ورزشی مناسب کوهنوردی، رفتن به کوه محال و بسیار خطرناک است. معمولا کفشهای سبک کوهنوردی هم برای صعود مناسبند و هم برای دویدن در کوه. کفش کوهنوردی هم زیرهای دارد که شوک و ضربه را به خود جذب میکند و فشار را از روی زانو و مفاصل شما برمیدارد.
معمولا کفشهای کوهنوردی طوری طراحی میشوند که ضدآب باشند تا پای شما راحت و خشک بماند. البته ممکن است همهی کفشهای کوهنوردی ضدآب نباشند، بنابراین اگر یک کفش کوهنوردی حرفهای میخواهید حتما به اطلاعات و ویژگیهای آن توجه کنید.
برخی از کفشهای کوهنوردی برای هوای گرم طراحی شدهاند و به همین دلیل جنس رویه آنها از مش (Mesh) است که به تنفس بهتر پا کمک میکند. اما این ویژگی باعث میشود این نوع کفشها برای زمستان و هوای مرطوب مناسب نباشند.
کفش شنا یا کفش ورزشی آبی (Water Shoe)
شاید از نظر شما شنا کردن نیاز به کفش خاصی نداشته باشد و ترجیح بدهید با یک جفت دمپایی لاانگشتی راحت به استخر یا کنار ساحل بروید. اما ساحلهایی که بافت صخرهای و سخت دارند شما را پشیمان خواهند کرد. برای این نوع ساحلها باید به فکر خرید کفش مناسب برای شنا باشید.
کفشهای ورزشی آبی معمولا جنس لاستیکی یا جنس سبکی دارند و مهمترین کاربردشان محافظت کردن شما در برابر و سنگ و کلوخهایی است که ممکن است پایتان را خراش بدهند. البته قطعا این کفشها برای پوشیدن در آب دیگر انواع کفش ورزشی راحتتر هستند.
اگر رودخانهنوردی میکنید یا راهی کوهنوردی در محیطی هستید که ممکن است به رودخانه هم بخورید، کفشهای ورزشی آبی به کارتان خواهد آمد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر “۶ مدل کفش مردانه که تمام آقایان باید داشته باشند” را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۷ ب٫ظ