با ساختمان های روی گسل چه کنیم ؟

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه

کشور ایران جزء کشورهای زلزله خیز دنیا است و برای جلوگیری از آسیب های این پدیده طبیعی بایستی تدابیری ویژه اندیشیده شود.

این تدابیر دامنه ای وسیع را شامل می شود که یکی از موارد مهم آن مقاوم سازی  منازل مسکونی و ساختمان های موجود در سطح کشور و دیگری خودداری ازساخت و ساز بلند  در مجاورت گسل های  شهرها است .

به گزارش مجله دلتا به نقل از ایسنا،سید محسن طباطبایی مزدآبادی، کارشناس مسائل اقتصاد شهری با اشاره به اهمیت توجه به  گسل های کشور و ایمن سازی ساختمان ها گفت: چندی پیش از سوی شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پهنه‌های گسل تهران و حریم های آنها مشخص و برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده است. بر این مبنا مقرر شده که بلندمرتبه سازی در نزدیکی گسل ها ممنوع و سایر زیرساخت های حیاتی شهر نیز از این پهنه ها دور شوند.

وی  با اشاره به تهیه  نقشه سایر شهرهای کشورتوسط وزارت راه و شهر سازی افزود: این امیدواری وجود دارد  که تا پایان برنامه ششم توسعه این نقشه ها به طور کامل تدوین و اجرایی شوند و در صورت تکمیل ، همچون سایر ممالک پیشرفته ی دنیا نقشه ها در اختیار شهرداری ها قرار گیرد  تا مردم بتوانند از این طریق استعلام های  لازم را دیافت کرده و به کار بندند.

طباطبایی مزد آبادی با اشاره به تحقیقات و قانون AP (مطالعات ویژه منطقه زلزله خیز آلکویست پیئرلو) در ایالت کالیفرنیا آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: این قانون سه مولفه اصلی دارد : ۱ – این سازمان ، آژانس تحقیقات زمین شناسی کالیفرنیا را به منظور جمع آوری نقشه های دقیق آثار سطح گسل های فعال شناخته شده هدایت می کند .   ۲- صاحبان ملک (یا نمایندگان املاک و مستغلات) را به صورت  قانونی آگاه می کند که اموالشان درون مناطق تعریف شده زلزله خیز  قرار دارد یا خیر ۳- این قانون ، ساخت خانه های جدید را در مناطق نزدیک گسل ممنوع می کند  مگر اینکه تحقیقات جامع زمین شناختی نشان دهد که خطا به ساختار پیشنهادی آسیب نمی رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دسته بندی نشده

همچنین بخوانید

آموزش سوهان کشیدن ناخن در خانه

آیا سوهان کشیدن ناخن برای شما هم به یک دغدغه تبدیل شده است؟ حفظ سلامت ناخن‌ها یکی از مهم‌ت…