اقدامات قانونی پس از سرقت موبایل

۱۲
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
 برای ردیابی گوشی، باید با در دست داشتن مدارک شناسایی از جمله کارت ملی، شناسنامه و هم چنین جعبه گوشی به نزدیک‌ترین کلانتری یا دادسرا مراجعه کرده و شکایت خود را ارائه دهید.
سرقت گوشی

امروزه اکثر ما به گوشی تلفن همراه خود وابسته‎ایم و تلفن همراه نقش مهمی در زندگی ما دارد. گوشی‎های هوشمند در دنیای امروزی، همانند دفتر خاطرات ما هستند که تمام اطلاعات شخصی‎مان درون آنها ثبت شده است و به همین دلیل هیچ‎ کس تمایلی ندارد که افراد ناشناس به اطلاعاتش دست پیدا کرده و از آن اطلاعات سودجویی کنند. حالا تصور کنید که یک نفر در عرض چند ثانیه تلفن همراه ما را بدزدد. در این مطلب به راه‎های قانونی که برای ردیابی خط، بعد از سرقت گوشی باید طی شود، می‎پردازیم. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

اقدامات بعد از سرقت گوشی

  •  به محض این که متوجه سرقت یا گم شدن موبایل‎تان شدید، سریعا با شماره خود تماس بگیرید؛ زیرا ممکن است کسی آن را پیدا کرده و پاسخ دهد.
  • پس از سرقت تلفن همراه سریعا مراتب را از طریق دفاتر خدمات ارتباطی به اپراتور مربوطه (همراه اول ، ایرانسل یا …) اعلام و سیم‌کارت خود را از دسترس خارج کنید (اصطلاحا بسوزانید). در این صورت مسئولیت حقوقی در قبال احتمال ارتکاب به اعمال مجرمانه متوجه شما نمی‌شود.

شایان ذکر است، با اجرای طرح رجیستری (لزوم ثبت شماره در تلفن همراه)، کسانی که قصد دارند شماره تلفن همراه خود را تغییر دهند، باید نسبت به تغییر مالکیت در سامانه‌ همتا اقدام کرده، در غیر این صورت  فقط ۳۰ روز می‌توانند از دستگاه‎شان با سیم‌کارت جدید استفاده کنند. بنابراین در صورت اجرا نشدن این فرآیند، اپراتورها به سیم‌کارت جدید، سرویس نخواهند داد.

  •  برای ردیابی گوشی، باید با در دست داشتن مدارک شناسایی از جمله کارت ملی، شناسنامه و هم چنین جعبه گوشی به نزدیک‌ترین کلانتری یا دادسرا مراجعه کرده و شکایت خود را ارائه دهید.

با استعلام مراجع قضایی از اپراتور مربوطه شما، مراحل قانونی آن طی خواهد شد.

سرقت گوشی

ردیابی گوشی از طریق مخابرات

  • مشترکان همراه اول برای ردیابی گوشی مفقودی یا به سرقت‌رفته خود می‌توانند شماره سریال گوشی مندرج روی جعبه گوشی را از طریق خطوط دائمی همراه اول، ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنند. سرویس ردیابی گوشی تا ۱۰ روز پس از دریافت شماره سریال، به جست‌وجوی گوشی مفقودشده می‌پردازد و در پایان در صورت موفقیت در ردیابی گوشی، نتیجه را از طریق پیامک به اطلاع مشترک می‌رساند تا مشترک سایر مراحل حقوقی را از طریق مراجع مربوطه پیگیری کند. در صورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک می‌تواند برای ردیابی مجدد گوشی خود اقدام و سرویس را مجددا فعال کند.
  • مشترکان ایرانسل نیز هنگام گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی خود، باید ابتدا سیم‌کارت خود را مسدود کنند. با گذشت ۵ روز پس از مسدود شدن خط، کاربر کد #۶۱۰۱* را از یک خط ایرانسلی شماره‌گیری می‌کند. پیام‌هایی درباره ضوابط استفاده از سرویس، تاییدیه کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در سیم‌کارت ایرانسل، سیم‌کارت فعال در گوشی در زمان مفقودی، مراحل و مدت زمان مسدودی سیم‌کارت برایشان ارسال می‌شود. پس از آن کافی است کاربر شماره سریال ۱۵ رقمی گوشی (درج‌شده روی جعبه گوشی) مفقودشده را وارد کند.
  • امروزه گوشی‌های هوشمند نیز راه‌کارهایی را برای یافتن گوشی‌های گم‌شده و به سرقت رفته در نظر گرفته‌اند. اگر گوشی شما گم شده و یا به سرقت رفته باشد، دو راه‌حل کلی برای یافتن مکان فعلی آن وجود دارد که البته هرکدام از این روش‌ها مستلزم این است که قبلا چنین مواردی را پیش‌بینی کرده باشید. به طور کلی یافتن مکان گوشی با استفاده از اینترنت و GPS  میسر است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با اقدامات پس از سرقت کارت بانکی “پس از سرقت و گم شدن کارت بانکی چه کنیم؟” را مطالعه کنید.

۱۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۶:۱۱ ب٫ظ

  2. طاهری

    ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۵۶ ق٫ظ

    به نظر من ثبت در سامانه همیاب۲۴ میتونه بهتر باشه چون علاوه بر ردیابی، گوشی رو از بین گوشی های پیدا شده در سراسر کشور جستجو میکنه همچنین از فروخته شدن گوشی جلوگیری میشه

    پاسخ

  3. روزبهاني

    ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۳۰ ب٫ظ

    اطلاعت خوبی بود

    پاسخ

  4. قاضی محمد

    ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۰ ب٫ظ

    با سلام خانم محترم شمایادر بتن جامعه ایران نیستی ببینی در کلانتریها چه مگزره یا راهتان به محاکم جمهری اسلامی واداراتش نیفتاده که ببینی چقدر عدل وداد وحود داره

    پاسخ

  5. حامي

    ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۶ ق٫ظ

  6. هوشمند

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۷:۰۵ ب٫ظ

    مفید و کاربردی بود دستتون درد نکنه

    پاسخ

  7. ملکی

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۴:۴۴ ب٫ظ

    واقعا ممنون از مطالب مفیدتون

    پاسخ

  8. بهلولی

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۵۴ ب٫ظ

    اطلاعات خوبی بود

    پاسخ

  9. بیگدلی

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۳۹ ب٫ظ

    مفید بود سپاسگذارم

    پاسخ

  10. نامجو

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۱۴ ب٫ظ

    اطلاعات خوبی بود

    پاسخ

  11. شمس

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۲:۲۴ ب٫ظ

    مرصی اطلاعات خوبی دادید

    پاسخ

  12. شمس

    ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۲:۲۳ ب٫ظ

    مرصی اطلاعات خوبی برای پیگیری دادید تشکر تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …