
زمانیکه دیسک کمر ، دچار آسیبدیدگی و پارگی شود، برخی از مواد داخلی آن بیرون میزند در نتیجه، کمردرد، ناراحتی و تحریک اعصاب در قسمت پایینی پا به وجود خواهد آمد.
به گزارش مجله دلتا؛ مشکلات دیسککمر معمولاً بدون هیچ دلیل خاصی بهوجود میآیند. احتمال بروز این مشکل، بهواسطه حمل اجسام سنگین یا پیچخوردگی ناحیه تحتانی کمر یا حرکاتی است که به دیسک فشار وارد میکنند. مشکلات دیسککمر بسیار شایع هستند و بیشتر در افراد ۳۵ تا ۵۰ ساله رخ میدهند. این بیماری هم در مردان و هم زنان تقریباً با شدت مساوی مشاهده میشود. بعضی از منابع معتقدند در مردان ۳۰ تا ۵۰ساله فتق دیسک کمر، کمی بیشتر دیده میشود.
علائم دیسک کمر
- درد موضعی در ناحیه کمر
- درد در پاها (مهمترین نشانه دیسک کمر)
- بیحسی و ضعف عضلانی
- احساس گزگز، مورمور و خوابرفتگی در پاها
- احساس سوزش عضلانی
- در نظر داشته باشید که علائم اولیه دیسک در اغلب افراد ضعف عضلات ناحیه کمر و شکم است. بهدنبال آن، دیسک ضعیف شده و پس از یک حادثه، با فشار به اعصاب، موجب بروز کمر درد و درد ساق پا، ران و… میشوند.
- بسیاری از بیمارانی که دچار گزگز و مورمور در پاها هستند، ابتدا به بیماری ام اس شک میکنند، درحالیکه خوابرفتگی پا، بیشتر به دلیل تحریک ریشه عصب توسط دیسککمر است تا بیماری ام اس.
- دیسککمر ممکن است موجب کمردرد بسیار شدید شود، ولی در موارد مزمن ممکن است اصلاً کمردرد هم نداشته باشد و فقط علائم درد باسن و درد ساق و کناره پا را ایجاد کند.
درمان های بدون جراحی دیسک کمر
- درمانهای نوین و تخصصی اوزون درمانی یا اوزون تراپی
- کمک از لیزرهای پرتوان نسل جدید
- طب سوزنی
- استفاده از تخت دکامپرشن بهعنوان یکی از پیشرفتهترین ابزار درمان دیسک
- اوزون تراپی
- فیزیوتراپی
- ورزش
- ماساژ
- تزریق اپیدورال
- تریگرپوینت تراپی
- کمربندهای طبی
- رفلکسولوژی
- مانیپولاسیون ( کایروپراکتیک ) و جااندازی ستون فقرات
- RF یا رادیوفرکوانسی
- در موارد نادر جراحی بسته ستون فقرات
۹۰% درمان غیر جراحی دیسککمر، درمانهای توانبخشی است که توصیه جدی میکنیم حتماً تحت نظر پزشک و متخصصان انجام شود. این درمانها با نظر پزشک برای هر فرد متفاوت خواهد بود.