
سطح بالای استرس و اضطراب برای سلامتیتان مضر است. ولی باید بدانید که خوشبختانه روشهایی وجود دارند که برای مقابله با استرس و اضطراب بسیار کاربردی هستند و با کمک آنها میتوانید با نگرانی و اضطراب خود مقابله کنید.
به گزارش مجله دلتا؛ آیا احساس میکنید در یک وضعیت نامناسب قرار دارید و ناراحتی گریبانگیرتان شده است؟ حس میکنید چارهای ندارید جز اینکه با ناراحتیهای فیزیکی و احساسی، زندگی را ادامه دهید؟ شاید تصورش را نکنید که این سطح بالای استرس و اضطراب برای سلامتتان مضر است، ولی باید بدانید که خوشبختانه روشهایی وجود دارند که با کمک آنها میتوانید اقدام به مقابله با استرس و اضطراب خود کنید.
داشتن حس نگرانی و ناراحتی در موارد خاص، عادی و حتی کمککننده است. مشکل از زمانی آغاز میشود که این وضعیت به یک احساس دائمی تبدیل شده و حالت مزمن و شدیدی پیدا کند. در این حالت به اختلال شخصیتی بدگمان یا پارانوئید دچار میشوید و خطرات و پیچیدگیهایی را در زندگی مشاهده میکنید که در واقعیت به هیچوجه وجود ندارند. همچنین این وضعیت باعث میشود در مورد همه عواقب منفی که ممکن است در شرایط مختلف پیش آید، نگران شوید بدون اینکه حتی دلیل خوبی برای نگرانی داشته باشید.
به گفته یکی از پروفسورهای روانشناس دانشگاه فلوریدا، اضطراب و نگرانی مثل یک صدا شما را دنبال کرده و از احساس ناامنیتان علیه خودتان استفاده میکند.
نگرانی: یک مشکل جهانی برای سلامت
برخی از آمار و ارزیابیها ادعا دارند ۲۴۶ میلیون نفر در دنیا به مشکل استرس و اضطراب حاد دچار هستند. انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا این مشکل را رایجترین مشکل اپیدمی در عصر حاضر معرفی میکند و در رابطه با عواقبی که بر سلامت کلی فرد دارد، به شما هشدار میدهد.
زمانیکه از نگرانی رنج میبرید، آدرنالین، کورتیزول و هورمونهای دیگری توسط مغز ترشح میشود که بر رفتار معمول بدن تاثیرگذار است؛ به همین دلیل همراه با این حس نگرانی و اضطراب، ممکن است ناراحتی و برخی عوارض دیگری را تجربه کنید، از جمله:
- سر درد
- سرگیجه
- افسردگی
- فشار خون بالا
- کمبود اشتها
- مشکلات گوارشی مانند یبوست و اسهال
- سیستم ایمنی ضعیفشده
- خستگی
- کاهش میل جنسی
روشهای مقابله با استرس و اضطراب
نگرانی در بیشتر موارد تنها در ذهن اتفاق میافتد و مبتنی بر واقعیت نیست، بنابراین روشهای مختلفی وجود دارد تا بتوان با کمک آنها به مدیریت این حس کمک کرد. روشهای رفتاری شما هم میتواند تاثیر مستقیمی بر ذهنتان داشته باشد؛ به همین دلیل مصرف غذاهای سالم و پیروی از عادتهای سالم در زندگی باعث افزایش سلامت ذهن میشود.
- مصرف کافئین را محدود کنید.
- مصرف الکل را متوقف کنید.
- یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کنید.
- در طول روز سه وعده کامل و دو میانوعده بخورید.
- به اندازه کافی بخوابید.
- با ورزش کردن با اضطراب مقابله کنید.
- بپذیرید که نمیتوان همه چیز را کنترل کرد.
- همیشه حداکثر تلاشتان را کنید.
- نگرش مثبت داشته باشید.
- ترسهای خود را کشف کنید.
- به خودتان اعتماد کنید.
- نفس عمیق بکشید.
- به خودتان استراحت بدهید.
- توسط مدیتیشن با اضطراب مقابله کنید.
- با متخصص ملاقات کنید.
چنانچه تصور میکنید از اضطراب و نگرانی آسیب دیدهاید و این احساسات دیگر از کنترلتان خارج شدهاند، شک نکنید و به سراغ یک متخصص و رواندرمانگر با تجربه بروید تا بتواند به کنترل حس شما کمک کند.