
به گزارش مجله دلتا به نقل از ایرنا، آخرین آمارها از بخش مسکن نشان میدهد که تورم مصالح ساختمانی در تهران در فروردین به ۶۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر طبق آمارهای بانک مرکزی سهم تسهیلات مسکن نصف بخش صنعت است، اما تسهیلات در این بخش رشدی بیش از ۱۰۰ درصد داشته است این در حالی است که با وجود افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن و به تبع آن افزایش قیمت زمین، رونق ساختوساز در مناطق لاکچری و گران ادامه دارد. هرچند این نوع ساخت و سازها به اندازه زیادی نیست اما به طور معمول محل خوبی برای سودآوری است.
افزایش قیمت مسکن، قدرت خرید مردم را کاهش داده و این در حالی است که در سال جدید برنامههای مجزایی برای افزایش قدرت خرید مردم و کنترل قیمت مسکن برنامهریزی شده که یکی از آنها افزایش مبلغ وام مسکن در صورت تائید شورای پول و اعتبار و لیزینگ مسکن است. هر چند بسیاری از کارشناسان معتقدند افزایش مبلغ وام خرید مسکن، با شیبی که قیمتها دارند، نمیتواند برای افرادی که قدرت خرید بسیار پایینی دارند، راهگشا باشد.
برنامههای دولت برای خروج از رکود بخش مسکن
هدایت سرمایههای سرگردان به بخش مسکن، از برنامههای دولت برای خروج این بخش از رکود تورمی بود. هرچند در این راه بازارهای رقیب، جذابیتهای فراوانی داشته و به خصوص در بازار ارز و سکه، رقم سودهای باد آورده نیز بسیار زیاد بود. یکی از راههای کاهش جذابیت بازارهای موازی مثل طلا و ارز، ایجاد ثبات نسبی در کل اقتصاد بود. نقشهای که از همان ابتدای ورود همتی به بانک مرکزی برای نرخ ارز تدارک دیده شد و تا به امروز نیز توانسته از تقاضای سفته بازی بکاهد.
عدم تناسب قدرت خرید افراد و ساخت و سازها، سبب شده بسیاری از خانهها که بالاتر از قدرت خرید افراد هستند، بدون متقاضی بمانند. در این بین راهکار برون رفت از رکود بخش مسکن توجه به هر دو سمت عرضه و تقاضا است. امید این میرود که بازار مسکن در سال ۹۸ با نگاه مسئولان به هر دو طرف عرضه و تقاضا روزهای بهتری را پیش رو داشته باشد.
برای دیدن مطالب مرتبط پیرامون این خبر، صفحه خبر و گزارش و اخبارمسکن مجله دلتا را ببینید.