
خانه رویایی در مازندران، که بیش از ۳ هزار روستای ییلاقی و جلگهای زیبا دارد، چه جور خانهای میتواند باشد؟ روستاهای سرسبز مازندران، با داشتن چشماندازهای بکر و بدیع، یخچالها، چمنزارها و جنگلهای مرتفع جلگهای، مجموعهای بسیار زیبا از صدها بهشت کوچک و دیدنی هستند.
در طراحی هر بنا، آنچه که بیش از همه اهمیت دارد، توجه به اقلیم و معماری بومی آن منطقه است؛ بهخصوص در معماریهای شمال ایران عزیز که تاثیر اقلیم منطقه، نکتهای بسیار مهم است.
مشخصات عمومی طراحی خانه رویایی
طراحی خانه رویایی، بیانی نو از الگوهای بومی معماری خانههای استان مازندران به سبک “روستیک” بود که مطابق با این ایده و نوع اقلیم این منطقه، صورت گرفته است. از اهداف طراحی این ویلای زیبا و دلانگیز، برونگرایی طرح در جهت ایجاد تهویه مطلوب و برقراری ارتباط بصری مناسب با محیط و منظرهی بینظیر اطراف بوده است.
همچنین، با توجه به نوع اقلیم مرطوب و بارانی شمال کشور، استفاده از الگوی سقف شیروانی چهار خانه، با ساختار و پوشش چوبی برای مسقف کردن بنا، در نظر گرفته شده است.
به گزارش مجله دلتا به نقل از چیدانه، استفاده از شیب و اختلاف سطح زمین با خیابان، که منجر به قرارگرفتن فضاهای عمومی و خصوصی در دو نیمطبقه مجزا نسبت به خیابان شده است، یکی از نقاط قوت این پروژه بوده که توانسته نمایی منحصربهفرد، چه در بخش داخلی و چه در بخش خارجی آن ایجاد کند. همچنین، در انتخاب مصالح برای این بنا، خلوص و سادگی را در متریالها و فرم اصلی ساختمان میتوان مشاهده کرد.
پنجرههای فراخ و بزرگ، ترکیب رنگ ساده اما گیرا در نمای خارجی، برونگرایی ساختمان در کنار توجه به موتیفهای(عناصر تکرارشونده) معماری بومی منطقه، توانسته خانه رویایی را در میان پروژههای منطقه، شاخص کند.
مطالب دیدنی و جالب را در صفحه گوناگون و معماری و دکوراسیون مجله دلتا، جامعترین مجله ملکی ایران، ببینید.