
انسولین نقش حیاتی در بدن ایفا میکند. مجله اینترنتی دلتا در این مطلب ۲ مورد از عوامل بالا بردن میزان حساسیت به انسولین را بررسی میکند. شما بهسادگی با رعایت کردن این دو نکته میتوانید میزان تولید انسولین خود را مدیریت کرده و قدم موثری را در پیشگیری از دیابت بردارید.
نقش انسولین در کاهش قند خون چیست؟
هنگامیکه فرد کربوهیدرات یا قندهای ساده مصرف میکند، بدن این قندهای ساده را به گلوکز تجزیه میکند و سطح قند خون را افزایش میدهد. برای مقابله با قند موجود در خون، پانکراس انسولین ترشح میکند تا سطح قند خون بدن را به سطح ایمنتری برساند. دیابت به حالتی اطلاق میشود که در آن بدن نسبت به انسولین مقاوم میشود یا پانکراس انسولین کافی تولید نمیکند.
چگونه میتوان حساسیت به انسولین را طبیعی افزایش داد؟
بر اساس نظر متخصصان، میزان انسولین را میتوان با رژیم غذایی و تمرین بهبود بخشید. نتیجه یک پژوهش در مدیریت دیابت نشان میدهد که راههای طبیعی نیز وجود دارد که میتواند به افزایش حساسیت به انسولین کمک کند و تولید انسولین در بدن را افزایش دهد. در ادامه با این دو روش آشنا میشوید.
خواب کافی
اولین راهحل داشتن خواب کافی است، برخی مطالعات همچنین نشان دادهاند که کمخوابی حتی برای یکشب میتواند حساسیت به انسولین را کاهش دهد و خبر خوب در اینجا این است که فقط با رسیدن به خواب ازدسترفته میتوان همان اثر را معکوس کرد.
کاهش استرس
دومین راهحل کاهش استرس است. متخصصین اظهار کردند علاوه برداشتن خواب کافی، مدیریت سطح استرس برای حساسیت بهتر به انسولین کاربرد دارد. احساس استرس باعث ترشح کورتیزول و گلوکاگون در بدن میشود که گلیکوژن – شکلی از قند – را به گلوکز تجزیه میکند و برای افزایش سطح قند وارد جریان خون میشود.
باگذشت زمان، این فرآیند میتواند خطر تغییرات در قند خون را بهشدت افزایش دهد، همچنین به دلیل آسیبهای واردشده به عروق میتواند برای سلامت قلب نیز مضر باشد. با انجام حرکات ورزشی نه تنها از استرس خود میکاهید بلکه به لاغری و تنظیم قند خون خود کمک میکنید، مشاهده ویدیو فقط با ۴ حرکت شکم خود را آب کنید! + ویدیو را از دست ندهید.
چرا مدیریت میزان انسولین موجود در بدن اهمیت دارد؟
انسولین هورمونی است که به بدن و سلولهای آن کمک میکند تا گلوکز را جذب کرده و از آن بهعنوان انرژی استفاده کنند. هنگام مصرف قند یا کربوهیدرات ساده، گلوکز وارد جریان خون میشود و انسولین به جذب در سلولها کمک میکند. یک بیمار دیابتی نوع ۲ که به انسولین مقاوم است یا بهاندازه کافی از این هورمون در بدنش ترشح نمیشود، اغلب نیاز به مصرف داروهای انسولین دارد. هنگامیکه انسولین در بدن کاهش مییابد، علائم زیر ظاهر میشود:
- تشنگی مکرر
- ادرار بیشتر از حد معمول، معمولاً در شب
- کاهش وزن بدون دلیل
- خستگی مکرر
- بریدگیها و زخمهایی که بهراحتی بهبود نمییابند
- خارش در ناحیه تناسلی
- تاری دید
پیشنهاد مطالعه: مطلب درمان سرفه در خانه با ۳ شربت آسان خانگی را از دست ندهید.