هرگز در گوشی دیگران فضولی نکنید، مجازات دارد

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
قانون‌گذار برای افرادی که به‌صورت غیرقانونی در تلفن همراه و رایانه دیگران سرک می‌کشند و فضولی می‌کنند مجازات تعیین کرده است.
فضولی کردن در تلفن همراه دیگران

فضولی کردن در تلفن همراه دیگران چه مجازاتی دارد؟ سرک کشیدن در تلفن همراه دیگران و فضولی کردن اگرچه کار ناشایست و ناپسندی است اما مجازات‌های قانونی هم دارد. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید تا به مجازات این عمل ناپسند بپردازیم.

فضولی کردن در تلفن همراه دیگران چه مجازاتی دارد؟

قانون‌گذار در ماده یک قانون جرائم رایانه‌ای مجازات فضولی کردن در تلفن همراه دیگران را مشخص کرده است و هشدار داده اگر فردی بدون اجازه صاحب تلفن همراه، در تلفن او سرک بکشد و فضولی کند طبق قانون مجازات اسلامی به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مجازات فضولی کردن در گوشی نشان از آن دارد که قانون‌گذار با افراد فضول و آن‌هایی که می‌خواهند علیه اطلاعات شخصی افراد دیگر اقدام کنند بسیار سخت‌گیر است.

دسترسی بدون اجازه به اطلاعات شخصی جرم است.

البته درصورتی‌که فرد خودش اجازه دهد تا دیگری از تلفن همراه او استفاده کند، جرمی رخ نخواهد داد اما اگر فرد خاطی از طریق هک کردن بخواهد به اطلاعات دیگری دسترسی پیدا کند، مجازات مقرر را باید طی کند.

این مجازات تنها برای سرک کشیدن و فضولی کردن در تلفن‌های همراه نیست و حتی اگر در سیستم رایانه‌ای فردی هم بدون اجازه وارد شویم و بخواهیم اطلاعات را از آن خارج کنیم، باز هم مشمول این مجازات خواهیم شد.

قانون‌گذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانه­‌ای، مخابراتی یا داده‌ها را در صورت وجود شرایطی مستحق جرم می­‌داند. در صورت وقوع چنین شرایطی فرد خاطی مجرم است.

مجازات فضولی کردن در گوشی

اگر دسترسی بدون اجازه شخص باشد، تخلف رخ داده است. براساس این شرط در مواردی‌ که خود شخص اجازه مشاهده دهد، جرمی رخ نمی‌دهد. در غیراین‌صورت فرد مجازات می‌شود. اگر به مطالبی پیرامون طلاق علاقه دارید، به مطلب این عیب‌های زنان باعث طلاق می‌شوند مراجعه کنید.

حال اگر تلفن همراه دارای تدابیر امنیتی باشد و فردی بدون اجازه وارد آن شود، او مجرم است. اگر تلفن همراه یا رایانه شخصی دارای رمز عبور باشد و مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی به اطلاعات دسترسی پیدا کند، مجرم شناخته می‌شود.

گذر از این تدابیر امنیتی می­‌تواند از روش‌های مختلفی صورت گیرد. چه به‌‌صورت فنی و با استفاده از نرم­‌افزار و چه به‌‌صورت غیرفنی مثل فریب‌ دادن شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور که باز هم جرم رخ داده است.

بر اساس قانون اگر فردی از تدابیر امنیتی عبور کند و وارد سیستم‌های شخصی رایانه‌ای فرد شود، حتی بدون اینکه اطلاعاتی را مشاهده کند عمل وی جرم و قابل مجازات است.

مجازات سرک کشیدن در گوشی دیگران

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب آیا بدون اجازه همسر اول می‌توان صیغه کرد؟ را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …