مجازات فحش ناموسی در ملاعام چیست؟

۳
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از انواع جرایم علیه اشخاص عنوان توهین، فحاشی و اهانت است که این موضوع وصف کیفری دارد.
مجازات فحش ناموسی در ملاعام

یکی از مراتب تجاوز به حقوق افراد، فحاشی و توهین به آن‌ها و سایر افراد وابسته به آن‌ها است. درصورتی‌که رخ دادن این اتفاق تبعاتی برای فرد به همراه داشته باشد و برای فرد با انجام این عمل ضرر آبرویی یا ضررهایی به‌وجود آمده باشد؛ می‌توان آن را پیگیری کرد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مجازات فحش ناموسی در ملاعام می‌پردازیم.

 فحاشی ناموسی

کلمه توهین یک لفظ عامی است که قانون‌گذار در فصل پانزدهم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) به عنوان هتک حرمت اشخاص آن را آورده است. ماده ۸۳۹ قانون مجازات اسلامی در ابتدا توهین را با لفظ عام مطرح کرده است.

در واقع توهین و فحاشی به هر ترتیب و عنوان و شدتی که باشد عنوان مجرمانه دارد و مشمول مجازات قانونی است.

لیکن تشخیص خفیف یا شدید بودن آن به عهده قاضی دادگاه است. قاضی به تناسب سابقه مجرمانه اشخاص یا عدم سوابق مجرمانه آن‌ها که اولین بار مرتکب شوند یا خیر تعیین مجازات می‌نماید.

به عنوان مثال فردی که اولین بار مرتکب جرم توهین و فحاشی به اشخاص شود، قاضی دادگاه می‌تواند تخفیف لازم در میزان مجازات را اعمال کند. اگر به مطالبی پیرامون ارث علاقه دارید به مطلب آیا خواهر و برادر ناتنی از یک‌دیگر ارث می‌برند؟ مراجعه کنید.

مجازات سنگین فحاشی ناموسی

نحوه اثبات فحاشی و توهین در ملاعام چگونه است؟

فردی که مدعی است مورد فحاشی در ملاعام قرار گرفته است و از فرد یا افرادی در این مورد شکایت دارد؛ می‌بایست با دو نفر که شاهد بر رخ دادن این اتفاق هستند به دادسرا مراجعه کند. اگر این اتفاق در محیط اینترنتی یا شبکه‌های مجازی رخ داده باشد فرد باید با دلایل عینی که قابلیت چاپ شدن دارند به دادسرا مراجعه کند. این موارد می‌تواند پرینت پیام‌ها یا هر محتوای ارائه شده که دربردارنده محتوایی توهین آمیز درباره فرد مراجعه‌کننده است باشد.

مجازات توهین در ملا عام چیست؟

طبق ماده ۶۰۸ در قانون مجازات اسلامی که درباره فحاشی و احکام مربوط به آن آمده است: << توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا پرداخت مبلغ پنجاه تا یک میلیون ریال است.>>

توهین و فحاشی به افراد می‌تواند شامل حد قذف باشد. این مورد مشمول افرادی می‌شود که در عمل توهین‌آمیز به فرد مقابل عمل زنا یا لواط را نسبت داده باشند. در این مورد لازم است چهار نفر عادل که شاهد بر این اتفاق بوده‌اند در برابر دادگاه شهادت بدهند یا در موارد دیگر، خود فرد توهین‌کننده در چهار جلسه بر انجام این عمل اقرار کند. اگر تمامی موارد برای رسیدن به حد قذف تحقق پیدا کند فرد متهم به فحاشی به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

مجازات فحش ناموسی

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب آیا با ازدواج مجدد زن، مهریه قطع می‌شود؟ را مطالعه کنید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۶ آبان ۱۴۰۱ در ۶:۰۱ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۴ مهر ۱۴۰۱ در ۶:۰۹ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۴ مهر ۱۴۰۱ در ۶:۰۹ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …