خورشیدگرفتگی شگفت‌انگیز آبان ماه چه روزی اتفاق می‌افتد؟

۱۱
1
زمان مطالعه: 3 دقیقه
خورشیدگرفتگی یا کسوف یا خورگرفت هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.
خورشید گرفتگی آبان ماه

روز سوم آبان ۱۴۰۱ خورشید به شکل یک سیب گاز زده درخواهد آمد، زیرا سایه ماه روی بخش‌هایی از زمین می‌افتد و به اصطلاح یک خورشیدگرفتگی جزئی روی خواهد داد.تاریخ و زمان دقیق خورشید گرفتگی آبان ماه ۱۴۰۱ را در مجله دلتا بخوانید.

تاریخ دقیق خورشیدگرفتگی آبان‌ماه

در روز سه‌شنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۲۲(سوم آبان ۱۴۰۱)، ماه از مقابل خورشید عبور می‌کند و یک خورشید گرفتگی جزئی را ایجاد می‌کند. خورشید در این روز به گونه‌ای ظاهر می‌شود که گویی مانند یک سیب نیم‌خورده، گاز بزرگی از آن گرفته شده است. البته میزان این تیرگی به این که ناظران در کجای کره زمین قرار دارند، بستگی دارد.

تاریخ دقیق خورشیدگرفتگی آبان‌ماه

خورشید گرفتگی چیست؟

خورشیدگرفتگی یا کسوف هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظران زمینی بپوشاند.

خورشید گرفتگی در کجا قابل مشاهده است؟

این کسوف جزئی در نیم‌کره شمالی در آفریقا، آسیا و اروپا قابل مشاهده خواهد بود و در قطب شمال و روسیه در شدیدترین حالت خود نمایان خواهد شد. گفتنی است که در ایالات متحده قابل مشاهده نخواهد بود.

این خورشیدگرفتگی بین ساعت پنج صبح تا ۹ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۲:۳۰ تا ۱۶:۳۰ به وقت ایران) رخ می‌دهد و در نقطه اوج این رویداد که به عنوان نقطه کسوف مرکزی شناخته می‌شود، حدود ۸۲ درصد از قرص خورشید توسط سایه ماه پوشانده می‌شود.

در طول این کسوف خاص، هیچ کجای زمین، خورشید گرفتگی کامل را تجربه نخواهد کرد. این نیز به این دلیل است که در کسوف ۲۵ اکتبر، ماه و خورشید کاملاً در یک راستا قرار نمی‌گیرند و در نتیجه ماه به طور کامل خورشید را نمی‌پوشاند. در عوض، خورشید شکلی هلالی به خود خواهد گرفت و مانند یک سیب گاز زده خواهد شد.

خورشید گرفتگی آبانماه در کجا قابل مشاهده است

نقطه مرکزی کسوف کجاست؟

نقطه کسوف مرکزی که هر کسوف در آن در اوج خود است، نقطه‌ای از زمین است که در آن یک خط فرضی که مراکز خورشید و ماه را به هم متصل می‌کند با سطح سیاره ما برخورد می‌کند. رصدگران از این نقطه، ماه را مستقیما در مرکز خورشید می‌بینند.

با این حال، این نقطه در طول خورشید گرفتگی ثابت نمی‌ماند. همانطور که ماه به مدار خود ادامه می‌دهد، سایه آن با سرعتی بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ مایل در ساعت در سراسر سیاره می‌چرخد ​​و نقطه کسوف مرکزی را با خود همراه می‌کند.

با ادامه کسوف کامل، نقطه کسوف مرکزی در سراسر سطح زمین از غرب به شرق حرکت می‌کند. در طول یک خورشیدگرفتگی جزئی این نقطه یا از بالای قطب شمال یا از زیر قطب جنوب می‌گذرد و از سطح زمین نمی‌گذرد. این بدان معناست که فقط لبه سایه ماه روی زمین می‌افتد و همین مسئله توضیح می‌دهد که چرا خورشید کاملا سیاه نمی‌شود.

در ۲۵ اکتبر نقطه کسوف مرکزی از قطب شمال می‌گذرد که در آن ۸۲ درصد خورشید سیاه‌پوش می‌شود. در روسیه تا ۸۰ درصد خورشید گرفتگی رخ می‌دهد و این نسبت در چین به ۷۰ درصد، در نروژ به ۶۳ درصد و در فنلاند به ۶۲ درصد کاهش می‌یابد.

هرگز با دوربین دوچشمی، تلسکوپ یا چشم غیر مسلح بدون محافظ به خورشید نگاه نکنید. عکاسان نجومی و ستاره‌شناسان از فیلترهای ویژه‌ای برای رصد ایمن خورشید در هنگام خورشید گرفتگی یا سایر پدیده‌های خورشیدی استفاده می‌کنند. استفاده از عینک آفتابی معمولی برای مشاهده خورشید کافی نیست.

خورشید گرفتگی آبان ماه 1401

پیشنهاد مطالعه: مطلب کتی که با آن نامرئی می‌شوید! را بخوانید.

۱۱ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۳:۳۸ ق٫ظ

    اطلاع رسانی خیلی به موقع بود

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۲۰ ق٫ظ

      خوشحالیم که مفید بوده براتون

      پاسخ

  2. ناشناس

    ۱۸ مهر ۱۴۰۱ در ۴:۳۵ ب٫ظ

    عالی۰ ممنونم

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۱۹ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۴۵ ق٫ظ

      خوشحالیم که مطالب مجله ما رو می‌خونید و همراه ما هستید. 🌹

      پاسخ

  3. بهناز

    ۱۴ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۳۹ ق٫ظ

    سلام خسته نباشیدعالی بود.

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۱۴ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۴۷ ق٫ظ

      ممنونیم از همراهی شما دوست عزیز در مجله🌹🌹🌹

      پاسخ

  4. ناشناس

    ۱۳ مهر ۱۴۰۱ در ۱:۱۴ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۱۳ مهر ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۹ ب٫ظ

    ممنون ازمطالب عالی مجله دلتاوتشکرازخانم الهام الهامی

    پاسخ

    • الهام الهامی

      ۱۴ مهر ۱۴۰۱ در ۹:۴۳ ق٫ظ

      سپاس از توجه و همراهی شما دوست عزیز🌹🌹

      پاسخ

    • ناشناس

      ۱۷ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۲۹ ق٫ظ

      عالی

      پاسخ

      • مونا اصفهانی

        ۱۷ مهر ۱۴۰۱ در ۱:۵۰ ب٫ظ

        خوشحالیم از همراهی شما در مجله 🌹🌹

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…