آیا درصورت طلاق از طرف مرد، مهریه قسط‌بندی می‌شود؟

۳
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
اگر مردی دادخواست طلاق به طرفیت همسر تقدیم دادگاه کند، دادگاه رسیدگی‌کننده بر طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مکلف است در ضمن حکم طلاق نسبت به حقوق مالی زوجه از جمله مهریه نیز تعیین تکلیف کند.
قسط بندی مهریه با طلاق از طرف مرد

به موجب جاری شدن صیغه عقد نکاح، زن دارای حق و حقوق مالی می‌شود که از جمله این حقوق می‌توان به مهریه اشاره کرد. مهریه به محض عقد جزئی از دارای مرد است و زن می‌تواند هر موقع که بخواهد آن را مطالبه نماید. یکی از  مهم‌ترین مواردی که در این رابطه وجود دارد این است که فرد بدون هیچ‌گونه دلیلی هم می‌تواند در این رابطه تقاضای الزام به پرداخت مهریه را بنماید. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع قسط بندی مهریه با طلاق از طرف مرد می‌پردازیم.

قسط بندی مهریه با طلاق از طرف مرد

در این‌جا دو فرض متصور است.

فرض اول

اگر قبل از دادخواست طلاق از جانب زوج یا در اثنای رسیدگی دادگاه، زوجه دادخواست مهریه داده باشد. دادگاه رسیدگی‌کننده به طلاق به آن پرونده مهریه که ممکن است در همان شعبه باشد یا شعبه دیگر استناد می‌کند. بدیهی است اگر مرد بخواهد در این حالت تقاضای تقسیط مهریه (اعسار از پرداخت یک دفعه مهریه) کند می‌بایستی در شعبه‌ای که رای مهریه صادر شده است دادخواست اعسار از پرداخت را تقدیم دادگاه کند.

قسط بندی مهریه

فرض دوم

اما فرض دوم این است که زن دادخواست مهریه نداده است ولی مرد دادخواست طلاق داده است. در این جا پس از صدور حکم طلاق، زوج (مرد) می‌تواند در همان دادگاهی که به طلاق رسیدگی کرده است دادخواست اعسار از پرداخت مهریه مندرج در عقدنامه و دادنامه طلاق را به طرفیت همسر و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کند. دادگاه پس از تعیین وقت و استماع شهادت شهود زوج و همچنین اظهارات زوجه در خصوص تقسیط مهریه تصمیم‌گیری می‌کند و رای صادر می‌کند.

نکته مهم این است که اجرای طلاق از طرف مرد و ثبت آن موکول به تعیین تکلیف دادخواست اعسار مرد می‌شود. اگر دادگاه اعسار را نپذیرد، تا همه مهریه‌ای که استحقاق زن است پرداخت نشود امکان ثبت طلاق نیست. اگر دادگاه اعسار را بپذیرد با پرداخت پیش پرداخت تعیین شده توسط دادگاه و سایر حقوق مالی زوجه که در دادنامه آمده است دادنامه طلاق از جانب زوج ثبت می‌گردد. رویه دادگاه چنین است که بعضی از شعب به‌طور کلی اعسار مرد را در زمانی‌که درخواست طلاق داده است نمی‌پذیرند. طلاق را موکول به پرداخت کامل حقوق مالی زوجه می‌کنند. بعضی از شعب دادگاه خانواده هم که می‌پذیرند، به تعبیر عامیانه پیش پرداخت و مهریه را اصطلاحا دست بالا می‌گیرند تا حقوق زن ضایع نشود.

طلاق از طرف مرد

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب رابطه اینستاگرامی با زن شوهردار را مطالعه کنید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۴ مهر ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۸ ب٫ظ

  2. محبوبه شهرازی

    ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۶ ق٫ظ

    باید مهریه را بدهند. این حق زن می باشد.

    پاسخ

    • ریحانه شیشه گر

      ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۵۶ ب٫ظ

      بله درسته

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …