فرزندان حاصل از رابطه نامشروع چه حقوقی دارند؟

۱۳
7
زمان مطالعه: 2 دقیقه
فرزندان نامشروع هم مانند سایر فرزندان دارای حق و حقوقی بوده و نیازمند حمایت هستند.
رابطه نامشروع

فرزندی را که حاصل از رابطه آزاد بین زن و مردی بوده باشد که ازدواج نکرده‌اند، ولدالزنا یا فرزند نامشروع می‌گویند که این فرزندان دارای حقوقی هستند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع حقوق فرزندان حاصل از رابطه نامشروع می‌پردازیم.

نفقه فرزند نامشروع

نفقه از آن گروه وظایفی است که بر عهده پدر هر فرزندی است. بنابراین نفقه فرزند نامشروع نیز از این قانون مستثنی نیست. لذا، مادر در چنین شرایطی هیچ وظیفه‌ای در قبال فرزندش در خصوص پرداخت نفقه ندارد. همچنین درصورتی‌که پدر کودک نیز توانایی تامین نیازهای اولیه زندگی کودک را نداشته باشد انجام این وظیفه بر عهده جد پدری فرزند نامشروع خواهد بود.

ارث فرزند نامشروع

از جمله تفاوت‌های میان حقوق فرزند نامشروع و مشروع، رابطه توارث است. به  این دلیل که رابطه نسبی شرعی میان والدین کودک نامشروع با خود او وجود ندارد، هیچ‌گونه رابطه توارثی نیز میان آن‌ها برقرار نخواهد بود. لذا، نه فرزند نامشروع از والدین خود ارث می‌برد و نه آن‌ها از فرزندان ارث می‌برند.

شرایط ارث بردن فرزند نامشروع

در ادامه ماده ۸۸۴ قانون مدنی، شرایطی پیش‌بینی شده است که در صورت وجود داشتن آن‌ها، فرزند زنازاده هم می‌تواند ارث ببرد. براساس این ماده، ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمی‌برد لیکن اگر حرمت رابطه‌ای که طفل ثمره آن است، نسبت به یکی از پدر و مادر ثابت و نسبت به دیگری به واسطه اجبار یا اشتباه در زنا ثابت نشود، طفل فقط از طرفی که ثابت نشده است و اقوام او ارث می‌برد و همچنین اقوام و پدر یا مادر مشروع از طفل متولد شده ارث می‌برد. اگر به مسائل خانواده علاقه دارید به مطلب در این طلاق باید به مرد پول بدهید مراجعه کنید.

 فرزندان حاصل از رابطه نامشروع

حضانت فرزند نامشروع

به طور معمول و قواعد کلی حضانت و نگهداری از فرزندان، از زمره وظایفی است که هم بر عهده مادر و هم بر عهده پدر است. این وظیفه جزو تکالیف قانونی هم به‌شمار می‌رود که نباید این وظیفه را نادیده گرفت و از آن سرپیچی نمود.

در چنین حالتی که فرزند حاصل از ارتباط نامشروع باشد، وظیفه حضانت و نگهداری او به مادر یا پدر طفل سپرده می‌شود.

در رابطه با موضوع حضانت فرزند نامشروع قانون مدنی کشور ما چنین بیان کرده است که نگهداری از فرزند متولد شده به طریق رابطه نامشروع، حال آنکه پسر باشد یا دختر، تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است و پس از آن حضانت طفل با توجه به تشخیص و صلاح‌دید دادگاه و با توجه به مصلحت فرزند، تعیین می‌گردد.

حضانت فرزند نامشروع

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب آیا مادر می‌تواند فرزند را از ارث محروم کند؟ را مطالعه کنید.

۱۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۹ آذر ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۳ ق٫ظ

    خوب

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۲۹ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۱۳ ب٫ظ

      🌹🌹

      پاسخ

  2. ناشناس

    ۳ تیر ۱۴۰۱ در ۴:۰۰ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۷ ق٫ظ

    قانون بزار در کوزه آبش بخورید اگر اونکه اینجور قانون توصیف کرده خودشو بذاره جای اون طفل بی گناه اگر نقشی در متولد شدن خودش داره بله ولی طفلی که بخاطر هوا هوس یا بدلایلی دیگر بدنیا اومده همون حرمت یک انسان را دارد البته اگر کسی از سر نداری بچه‌اش داخل خیابان یا کنار سطل آشغالی گذاشته شما این طفل را زنا زاده معرفی میکنید قانونتون رو اسلاح کنید والا اون قانون نویسی که یکشبه به پست مقام میرسه این چه تعبیری از نقش انسانیت

    پاسخ

  4. حامد نظری

    ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۷ ب٫ظ

    با سلام و عرض ادب مستفید گردید،لیکن بهتر نیست از لفظ مولود طبیعی استفاده کنیم.

    پاسخ

  5. ناشناس

    ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ در ۹:۴۶ ب٫ظ

    • زرین

      ۱ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۱۰ ق٫ظ

      ا نشاالله که جامعه آنقدر بینش داشته باشد که چنین اتفاقی بروزنکند اگر فرزند نامشروع بدنیا بیاید باید آن پدر ومادرازدواج خودرادردفترازدواج بثبت برسانند درآن صورت کلمه نامشروع برای همیشه ازروی این طفل معصوم برداشته شود والا آخر ازتمام حقوق مدنی برخوردار شود!

      پاسخ

  6. حق شناس

    ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ در ۲:۳۱ ب٫ظ

    عجب قانونی بشریت کلا بردید زیر سوال اون فرزند اون پدر بی شرف ناخواسته آوردش باید همه چی بهش برسه کدوم اسلام قرآن ودین گفته اون نوزاد بد بخت چه تقصیری تقدیری داره مادرشم غلط کرد که کثافت کاری کرد باید اموال دوطرفه بدند به این طفل معصوم بااین حرفها زنا را بی حیا و بدون ترس زیاد میکنید 🤫

    پاسخ

  7. خدارحمی

    ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۱ ب٫ظ

    این فرزندی که شما او را زنازاده میخوانید آیا خودش در این سرنوشت نقشی داشته؟که خداوند عادل! برای او حقی قائل نشده؟ چرا باید عواقب جرم دیگران را این بچه پس بدهد؟

    پاسخ

  8. ناشناس

    ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ در ۰:۳۰ ق٫ظ

  9. ناشناس

    ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۸:۰۵ ب٫ظ

  10. ناشناس

    ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۶:۰۹ ب٫ظ

    • ناشناس

      ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ در ۳:۱۲ ب٫ظ

      کاش هیچ وقت توی کشور عزیرم شاهد تولد اینگوته فرزندان نباشیم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …