آیا بعد از فوت شوهر، زن حق دریافت نفقه را دارد؟

۳
3
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از مهم‌ترین تکالیفی که بعد از عقد نکاح به عهده شوهر قرار می‌گیرد، پرداخت نفقه به همسرش است. در واقع پرداخت نفقه زن مانند یک دین یا بدهی بر عهده شوهر است تا اینکه آن را بپردازد.
دریافت نفقه بعد از فوت شوهر

در گذشته درخواست هزینه زندگی پس از مرگ شوهر یا دریافت نفقه زن بعد از فوت شوهر امکان‌پذیر نبوده است. سال ۱۳۸۱، ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی اصلاح شد که بر اساس این ماده، دریافت نفقه زن بعد از فوت شوهر امکان‌پذیر شده است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع دریافت نفقه بعد از فوت شوهر می‌پردازیم.

نفقه زن بعد از فوت شوهر

طبق این ماده، “در ایام عده وفات، مخارج زندگی زن عندالمطالبه از اموال اقاربی که پرداخت نفقه به عهده آنان است (در صورت عدم پرداخت) تأمین می‌گردد.”

همان‌گونه که از این ماده مشخص است، درصورتی‌که مرد فوت کند:

  • زن در مدت عده وفات شوهر خود که چهار ماه و ده روز است، حق دریافت نفقه خواهد داشت. بنابراین اگر خود مرد اموال و دارایی‌هایی را داشته باشد، از محل آن‌ها نفقه زن پرداخت می‌شود. درغیراین‌صورت، اشخاصی که وظیفه پرداخت نفقه را دارند (مثلا خانواده شخص فوت شده) باید نفقه همسر او را در مدت عده وفات بپردازند.
  • علاوه بر نفقه‌ای که زن می‌تواند در مدت عده وفات شوهرش دریافت کند، بر اساس قانون می‌تواند برای نفقه گذشته خودش هم اقدام حقوقی انجام بدهد. چرا که نفقه زن به عنوان دینی بر عهده شوهرش است. به محض اینکه زن آن را مطالبه کند، باید به او پرداخت شود.

نفقه زن بعد از فوت شوهر

نحوه مطالبه نفقه بعد از فوت شوهر

نحوه مطالبه نفقه بعد از فوت همسر بر اساس رویه دادگاه‌ها، آن است که باید دادخواستی تحت عنوان “دادخواست مطالبه نفقه بعد از فوت شوهر” به استناد ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی تنظیم شود. مرجع صالح رسیدگی به دادخواست مطالبه نفقه زن بعد از فوت شوهر، دادگاه خانواده است. این دادخواست را می‌توان به طرفیت وراث شوهر اقامه نمود. بنابراین زن می‌تواند علاوه بر سهم‌الارث زن از شوهر، نفقه زمان عده وفات و نفقه گذشته‌اش را در صورت تمکین از شوهر دریافت کند.

دریافت نفقه

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی در این موضوع، با این افراد هرگز نمی‌توان ازدواج کرد را مطالعه کنید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۳:۳۶ ب٫ظ

    • ناشناس

      ۸ خرداد ۱۴۰۱ در ۸:۱۴ ق٫ظ

      اینقدر خق حق زن میکنید چرا ازحق مرد حرف نمیزنید مگر مردها چه گناهی کردن مگر زحمت نمی‌کشند مگر نباید حق وحقوقی داشته باشند آخه جه عدالت وقانونیه

      پاسخ

      • ریحانه شیشه گر

        ۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۸:۵۷ ق٫ظ

        سلام، ممنون از نظر شما. از لحاظ حقوقی مردان دارای حقوق بسیاری هستند. در یک مطلب از مجله دلتا سعی می‌کنیم به حقوق قانونی مردان بپردازیم.

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …