راهکارهایی که اضطراب را از شما دور می‌کند

۱۴
1
زمان مطالعه: 3 دقیقه
همه‌ ما گاهی از دست استرس‌های روزمره کلافه می‌شویم و احساس می‌کنیم که دیگر هیچ نیرویی در بدن نداریم.
راهکارهای مفید برای غلبه بر اضطراب

برای اینکه بتوانیم در هنگام عبور از سختی‌ها و مشکلات زندگی به کاهش استرس و اضطراب‌‌مان کمک کنیم، اول از همه باید یاد بگیریم که چگونه آرامش روحی پیدا کنیم. دستیابی به آرامش روحی لازمه‌ تسلط بر اوضاع و تصمیم‌گیری منطقی است. در این مطلب از مجله دلتا به بیان راهکارهای مفید برای غلبه بر اضطراب و رسیدن به آرامش اعصاب می‌پردازیم.

 آهسته نفس بکشید

به تغییراتی که در زمان‌های مختلف در نفس‌کشیدن‌تان ایجاد می‌شود دقت کنید. وقتی عصبانی و مضطرب نیستید، چگونه نفس می‌کشید؟ وقتی مضطرب هستید چطور؟ استرس موجب تنفس سریع می‌شود، باید سعی کنید آهسته و یکنواخت نفس بکشید. با انجام روزانه‌ تمرینات مراقبه می‌توانید طرز نفس‌کشیدن‌تان را اصلاح کنید. نفس‌کشیدن درست، از جمله اقدامات پیشگیرانه‌ مناسب برای سرکوب اضطراب‌ و ناآرامی است.

راهکارهای مفید برای غلبه بر اضطراب

 به ذهن‌تان استراحت بدهید

همه‌ افکار و نگرانی‌های مزاحم را از ذهن‌تان پاک کنید. هر وقت مضطرب و پریشان‌خاطر می‌شوید، بد نیست ذهن‌تان را چند لحظه‌ای از هرآنچه آزارتان می‌دهد خالی کنید. اصلا خوب نیست که در تمامی لحظات روز روی مشکلات‌تان متمرکز باشید. برای اینکه توجه‌تان را راحت‌تر از روی افکار آزاردهنده بردارید، می‌توانید «تصویرسازی‌ هدایت‌شده» را امتحان کنید. تصویرسازی هدایت‌شده تمرینی است که کمک‌تان می‌کند تا خودتان را در فضایی خیالی که باعث آرامش‌تان می‌شود مجسم کنید (مثلا کنار دریا یا در باغی خلوت) و برای رویارویی با مشکلات، قدرتی دوباره بگیرید.

خودتان را سرحال بیاورید

کمی از مشکلات‌تان کناره بگیرید و برای آرامش خودتان وقت بگذارید. مثلا در وان حمام دراز بکشید و از لذت غوطه‌وری در آب سرشار شوید. قدم‌زدن در پارک یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌توانید خودتان را به کمکش سرحال بیاورید. یا اگر هم اهل کتاب‌خوانی هستید، بر روی کاناپه بنشینید و رمانی سرگرم‌کننده بخوانید.

واکنش‌های آنی نشان ندهید

خیلی از ما گاهی در برابر مشکلات، به‌اشتباه واکنش‌های زیاد و سریع نشان می‌دهیم و بدون اینکه همه حقایق را درنظر بگیریم، کاری می‌کنیم که مشکلات‌مان بیشتر درهم‌وبرهم شوند. به‌جای اینکه زود واکنش نشان بدهید، کمی صبر کنید. درست است که بی‌تفاوت هم نمی‌توان بود و بالاخره باید حرکتی از خودتان نشان بدهید، اما هر واکنشی که بروز می‌دهید، لطفا با درنگ کافی و از روی فکر باشد. اتفاقا اگر با آرامش جلو بروید و پیش از هر واکنشی موقعیت را خوب بسنجید، زودتر به نتیجه خواهید رسید. پس قبل از اینکه درمورد نحوه‌ واکنش‌تان تصمیم بگیرید، همه‌ جوانب را یک‌به‌یک بررسی کنید.

راهکارهای مفید برای غلبه بر اضطراب

به صدای سرزنش‌گر درون‌تان گوش نکنید

ما آدم‌ها گاهی بدترین دشمن خودمان می‌شویم و به‌همین‌خاطر بعضی اوقات لازم است که صدای سرزنش‌گر درون‌مان را خاموش کنیم. خودتان را برای اینکه به اهداف‌تان نرسیده‌اید و نواقصی دارید سرزنش نکنید. وقتی می‌دانید که تمام تلاش‌تان را کرده‌اید، فقط آرام باشید و دیگر به صدای سرزنش‌گر درون‌تان توجه نکنید. به‌جای عیب‌جویی‌های ناخوشایند، خودتان را به‌خاطر نقاط قوتی که دارید، تحسین کنید.

از دیگران کمک بخواهید

یکی از راهکارهای مفید برای غلبه بر اضطراب اینکه از دیگران کمک بخواهید. هیچ اشکالی ندارد که کمک بخواهید. اگر قرار باشد که همیشه تمام سختی‌ها را دست‌تنها به‌دوش بکشیم، شکی نیست که پریشان و بی‌نهایت خسته خواهیم شد. اگر جزو آن‌دسته افرادی هستید که هرگز از کسی کمک نمی‌خواهید و همیشه میل دارید خودتان تنهایی کنترل اوضاع را به‌دست بگیرید، خوب است که مدام با خودتان تکرار کنید: «اشکالی نداره کمک بخوام.» پس به‌دنبال کسی بگردید که بتوانید سرتان را روی شانه‌های گرمش بگذارید و کمی استراحت کنید.

تنهایی سفر بروید

گفتیم که می‌توانید با ترفندهایی همچون انجام تمرینات کوتاه مراقبه یا درازکشیدن نیم‌ساعته در وان کمی از استرس‌های روزمره‌تان کم کنید. اما گاهی حجم اضطراب و پریشانی‌هایمان آن‌قدر زیاد و تحمل‌ناپذیر است که با این چیزها کم نمی‌شود. در چنین مواقعی شاید بد نباشد چند روزی با خودتان خلوت کنید. فقط کافی است از محل کارتان مرخصی بگیرید و عازم سفر شوید. سفرهای عادی می‌توانند استرس‌های خودشان را داشته باشند، اما این‌ قبیل خلوت‌کردن‌ها مایه‌ تسلی و آرامش روح خواهند بود. خواهید دید که با انرژی تازه به خانه برمی‌گردید و برای رویارویی با استرس‌های روزمره آماده‌تر می‌شوید.

تنهایی سفر بروید

پیشنهاد مطالعه: مطلب زبان بدن افراد خودشیفته را بشناسید را بخوانید.

۱۴ دیدگاه

  1. لادن

    ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۱۳ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۱ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۳۸ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۳۲ ب٫ظ

    گفته هاتون خوبه و عمل بهش خیلی سخته

    پاسخ

    • الهام الهامی

      ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۴۵ ق٫ظ

      سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
      بله عمل کردن و کنترل ذهن کمی سخت به‌نظر می‌رسد. البته می‌توان کم کم شروع کرد و مهارت کسب کرد. سخت اما شدنی است.

      پاسخ

  5. ناشناس

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۷ ب٫ظ

    عالی بود

    پاسخ

    • الهام الهامی

      ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۰۸ ب٫ظ

      سپاس از همراهی شما کاربر عزیز

      پاسخ

  6. ناشناس

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۰ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۳ ق٫ظ

  8. ناشناس

    ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۳۳ ب٫ظ

  9. ناشناس

    ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۵۳ ق٫ظ

    عالی عالی عالی

    پاسخ

    • الهام الهامی

      ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۱۳ ق٫ظ

      سپاس از همراهی شما کاربر عزیز

      پاسخ

    • ناشناس

      ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۰ ق٫ظ

      بسیار عالی

      پاسخ

  10. ناشناس

    ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۰۹ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

تقویت حافظه با ۶ راهکار ساده

تقویت حافظه دغدغه این روزهای اکثر مردم شده است که برخلاف تصور عامه مردم نه‌تنها ارثی نیست؛…