
ایرج خسرونیا، فوق تخصص گوارش و کبد اظهار کرد: کبد چرب یا بهدلیل مصرف الکل یا بهدلیل سو تغذیه و مصرف غذاهای نامناسب یا بارداری به وجود میآید. با مجله دلتا همراه باشید تا بیشتر با کبد چرب و سرطان کبد آشنا شوید.
افزایش بیماری کبد چرب در ایران
وی با بیان اینکه تا ۳۰ یا ۴۰ سال پیش تنها زنان باردار دچار این بیماری میشدند، افزود: ولی در سالهای اخیر ۲۰ تا ۴۰ درصد جمعیت ایران و سایر کشورها دچار این بیماری شدهاند.
خسرونیا ادامه داد: این زنگ خطری است برای آینده که بسیاری از افراد از بیماری خود خبر ندارند و این امر باعث میشود افراد به بیماری مبتلا باشند.
فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: سو تغذیه، استفاده از فستفود و غذاهای چرب، استفاده از داروهایی همچون استامینوفن و آنتیبیوتیکها موجب کبد چرب میشود.
وی با اشاره به اینکه افراد چاق و بیماران دیابتی خصوصا دیابت نوع دو مستعد ابتلا به بیماری کبد چرب هستند، گفت: بیمار مبتلا به کبد چرب ابتدا هیچگونه علائمی ندارد و اطلاعی از این امر ندارد اما در ادامه علائم اولیه کبد چرب احساس خارش، ضعف عمومی، بیحالی، تنبلی، درد ناحیه شکم و لاغری هستند.
خسرونیا ادامه داد: در بسیاری از مواقع بیمار برای بیماری دیگری به پزشک مراجعه میکند و زمانی که دستور سونوگرافی دریافت میکند پزشک تشخیص میدهد که او به کبد چرب مبتلا است.
راهکارهای ساده کبد چرب
فرد بیمار با کاهش وزن، حرکت کردن، ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی خوب میتواند این بیماری را برطرف کند. خسرونیا ادامه داد: بیتوجهی به این بیماری و پیشرفت آن موجب فیبروز کبد میشود. اگر بازهم به این بیماری بیتوجهی شود تبدیل به سیروز و سرطان کبد خواهد شد.
خسرونیا گفت: تمام غذاهایی که از راه دهن مصرف میکنیم کبد آنها را پاکسازی میکند و مواد سمی را دفع میکند و مواد خوب را جذب میکند. زمانی که کبد بهدرستی کار نکند مواد سمی را وارد بدن میکند. وی گفت: توصیه میشود افراد دست از مصرف الکل و دخانیات بردارند تا اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستند؛ بهبود پیدا کند.
سخن آخر
کبد (Liver) دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و مسئول بهاصطلاح رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنی مصرفشده از صافی است. این عضو مهم فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را بهصورتی بدون ضرر وارد سیستمهای دیگر بدن میکند. کبد بهطور طبیعی خود را توسط سلولهایی ترمیم و پاکسازی میکند اما اگر فاکتورهای منفی واردشده زیاد باشند در این کار اختلال رخ میدهد. وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای ۵ تا ۱۰ درصد چربی باشد کبد چرب نامیده میشود. کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد میکند و بدتر اینکه هیچ علامت هشداردهندهای در ابتلا ندارد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب سمنو و خواص باورنکردنی آن را بخوانید.