منطقه‌ای سرسبز در دل کویر داغ

۴
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
بخش عمده‌ای از مساحت استان کرمان را کویر لوت تشکیل می‌دهد ولی در این استان مناطق زیبا و سرسبز زیادی هم وجود دارند.
منطقه‌ سرسبز در کویر

وجود بهشتی سرسبز و زیبا در کویری گرم و سوزان تاحدودی عجیب به نظر می رسد. ولی با سفر به روستای سردسیر سیرچ در نزدیکی یکی از گرم‌ترین نقاط کره زمین، متوجه می‌شوید که در کشور عزیزمان ایران چه زیبایی‌هایی وجود دارد که ما از آن‌ها بی‌اطلاع هستیم. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع منطقه‌ سرسبز در کویر می‌پردازیم.

سیرچ؛ بهشت سرسبز در دل کویر سوزان

سیرچ یکى از چهار آبادى بزرگ بخش شهداد است که در ناحیه خوش آب و هواى کوهستانى بر سر راه شهداد – کرمان قرار گرفته است.

این منطقه از قدیم به علت داشتن آب و هوای خنک و کوهستانی محل ییلاق بخش گرمسیرى و کویرى شهداد و آبادى‌هاى تابعه آن بوده که بهارستان نام داشت.

این ییلاق در ارتفاع ۱۵۵۰ مترى در دره رودى به همین نام قرار دارد. جمعیت آن در تابستان به علت موقعیت تفرجگاهى به بیش از ده هزار نفر مى‌رسد.
سیرچ، چشم‌اندازى زیبا دارد و مانند مناطق شمالى کشور پوشیده از توده‌هاى انبوه درختان است. در مرکز سیرچ چندین درخت کهنسال سرو و چنار نیز دیده می‌شود.

 منطقه‌ سرسبز

هوای این منطقه مرطوب و خنک است. بر روى ارتفاعات قرار گرفته و زیبایى آن مشابه مناظر سوئیس و با همان سرسبزى و فراز و فرودهاست.
در قسمت مرطوب سیرچ به علت آب‌هاى فراوان جارى تعدادى از باغ‌ها به باتلاق‌ تبدیل شده‌اند. در این منطقه انواع درختان صنوبر، انگور، انجیر، گیلاس و آلبالو در دامنه کوهسارها لابه‌لاى سنگلاخ کاشته شده است. چون زمین مسطح کم دارد، ‌کشت مزارع جو و گندم کم یافت مى‌شود، اما از زمین‌هاى محدود و آب فراوان، براى احداث باغ استفاده شده است. این منطقه یکى از قطب‌هاى اصلى جهانگردى استان محسوب مى‌شود.

جاذبه‌های گردشگری سیرچ

مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این روستا عبارتند از رودخانه‌ای زیبا، سروی کهنسال که بالای هزار سال سن دارد و چندین درخت چنار بسیار قدیمی، چشمه آب گرم جوشان با خواص درمانی قابل توجه و بزرگترین تونل سنگی خاورمیانه. همچنین قرارگیری سیرچ در مجاورت شهداد و منطقه کلوت‌ها و هم‌جواری دو نوع آب و هوای متضاد، این روستا را به یک نمونه جذاب تفریحی وگردشگری در مسیر کویر تبدیل کرده است.

کویری سرسبز
پیشنهاد مطالعه: مطلب هیچ‌کس جرئت نزدیک شدن به این قلعه را ندارد را بخوانید.

۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ در ۹:۴۴ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۶ ب٫ظ

    چه زیبا و باور نکردنی!

    پاسخ

    • فاطمه یزدیان

      ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ در ۰:۵۷ ق٫ظ

      ممنونم از همراهی شما

      پاسخ

  3. ناشناس

    ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ در ۷:۰۶ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

مقایسه قیمت خرید ویلا در مازندران و گیلان

دو استان گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مطبوع خود، همیشه برای افراد…