حیرت‌انگیزترین همکاری بشر و طبیعت

۶
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
قنات قصبه گناباد از حیرت‌انگیزترین پدیده‌های ساخته دست بشر و نمادی از هم‌نوايی و همکاری بشر با طبيعت است.
قنات قصبه در گناباد

این قنات از پدیده‌های شگفت‌انگیز ساخت دست بشر است که از جاهای دیدنی گناباد به شمار می‌آید و در حاشیه جنوب‌غربی شهر و کیلومتر یک مسیر گناباد به کاخک و در فاصله ۲۷۱ کیلومتری جنوب شهر مشهد واقع شده است. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا با قنات قصبه در گناباد آشنا شوید.

قنات قصبه در گناباد

در حال حاضر هزاران رشته قنات در سراسر ایران وجود دارد که بسیاری از آن‌ها همچنان در حال بهره‌برداری هستند. قنات‌های گناباد به دو گروه کوهستانی و دشت تقسیم می‌شوند.

قنات‌های کوهستانی گناباد که معمولا در میان دره‌های شیب‌دار حفر شده‌اند از آب باران و برف تغذیه می‌شوند. میزان آبدهی آن‌ها بین ۱ تا ۲۵ لیتر در ثانیه است. طول این قنات‌ها بین ۵۰ تا ۵۰۰ متر و مادرچاه آن‌ها از ۳ تا ۲۰ متر عمق دارد، اما قنات‌های دشت که در زمین‌های نسبتا هموار حفر شده‌اند باید در مسیری طولانی پیش روند تا به سفره آب‌های زیرزمینی برسند؛ بنابراین دارای چنان عظمتی هستند که گویی از حیطه توانایی بشر خارج هستند. قنات قصبه عظیم‌ترین قنات گناباد و شاید یکی از عجایب تاریخ تمدن بشر باشد که از گذشته‌های دور توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

جاذبه های گردشگری گناباد

بازدید از قنات قصبه

قنات قصبه یکی از بهترین مکان‌های گردشگری محسوب می‌شود و هر ساله بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب می‌کند. هم اکنون ۵۰۰ متر اولیه قنات قصبه جهت بازدید مورد بهره‌برداری گردشگری واقع شده و مابقی مسیر آن نیازمند مستحکم‌سازی و ایجاد امکانات رفاهی است. ۶۰ درصد از چاه‌های قنات مسدود شده و ۴۰ درصد آن‌ها با آبدهی ۱۵۰ لیتر در ثانیه باقی مانده است.

اگر برای دیدن قنات قصبه به گناباد رفتید، بازدید از دیگر جاذبه‌های گردشگری این منطقه باستانی را فراموش نکنید. جاذبه‌هایی چون مسجد جامع قدیم گناباد، مسجد جامع عبدالله نوقاب، بقعه امامزاده سلطان محمد عابد، روستای تاریخی ریاب، آرامگاه بهلول، قلعه تاریخی عمرانی، سرو کهن نوقاب، آب انبار شریعت و موزه آب، خانه شریعت، موزه تاریخی گناباد و خانه خانیکی که بازدید از هر کدام لطفی دگر دارد.

قنات قصبه در گناباد

پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت می‌کنیم به مطالعه مطلب ارزشمند در این شهر خانه‌ها را در زیر زمین می‌سازند!

۶ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۴ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۳۴ ق٫ظ

  3. mohammad

    ۲۲ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۴۶ ق٫ظ

    salam, aali bod

    پاسخ

    • ملیکا وحیدی فر

      ۲۳ آذر ۱۴۰۰ در ۲:۲۵ ب٫ظ

      سپاس از همراهی شما.

      پاسخ

  4. ناشناس

    ۲۲ آذر ۱۴۰۰ در ۷:۵۹ ق٫ظ

  5. ناشناس

    ۲۱ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۹ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

مقایسه قیمت خرید ویلا در مازندران و گیلان

دو استان گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مطبوع خود، همیشه برای افراد…